MENU

Bangladeş'li Öğrencimizin Gurur Verici Başarısı: “Sustainarch Research Academy”
23 Şubat 2024, Cuma - 12:52
Güncelleme: 04 Mart 2024, Pazartesi - 15:19
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Mühendisliği doktora öğrencisi olan Safayat Hossain, prestijli 2024’ün Yeni Yüzleri Mühendislik Listesi'nde ilk 10 mühendis arasında gösterildi.

Almanya'da yaşayan ve Emser Bahnbau GmbH'de proje yöneticisi olarak görev yapan Hossain'ın başarıları, akademik çalışmalarının ötesine uzanıyor. Farklı organizasyonlarda lider pozisyonda aktif ve gönüllü olarak çalışan Hossain, Avrupa Birliği'nin "En İyi Genç Girişimcilerden Biri" ödülü de dâhil olmak üzere birçok ödül kazandı.

Sustainarch Research Academy'yi kurdu

Hossain, eğitim fırsatlarının yetersiz olduğu toplumlara fırsat sağlamak için kendi girişimi olan Sustainarch Research Academy'yi kurdu. Türkiye Bursları kapsamında Üniversitemizde öğrenim gören Hossain, Bangladeş ve ülkemizi küresel arenada temsil etmek için birçok makale yayınlarken, gönüllü çalışmalara da katılarak akademik performans sergiledi.

Ödülü, ASCE Başkanı'ndan…

Safayat Hossain'in özellikle ASCE'den (American Society of Civil Engineers) aldığı ödül dünya çapında inşaat mühendisleri için bir ilham kaynağı olarak görülmekte. 1852 yılında kurulan (ASCE), inşaat mühendisliği mesleğini, çevre mühendisliği dâhil ilerletmeye ve küresel ölçekte altyapı gelişimini teşvik etmeye adanmış öncü bir mesleki kuruluş. Safayat Hossain, bu ödülü Ekim 2024'te ABD'nin Florida eyaletindeki OPAL GALA'da ASCE Başkanı'ndan alacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected