Kimya Mühendisliği Bölümünden Kariyer Yolculuğu Etkinlikler Dizisi
09 April 2021, Friday - 16:48
Updated: 10 April 2021, Saturday - 19:32

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü; “On-Line Kariyer Sohbetleri” adını taşıyan etkinlikler serisi doğrultusunda mezunlar ve sektördeki başarılı meslek profesyonelleri ile diyalog kurarak öğrencilerine kariyer yolculuğunda kılavuzluk ediyor.

Öğrencilere iş dünyasındaki olanaklar, fırsatlar konusunda destek olmayı ve onları meslek hayatına hazırlamayı, yaptığı etkinliklerin merkezine alan Kimya Mühendisliği Bölümü, bu kapsamda Samsun’da faaliyet gösteren ilaç firması ADEKA’da çalışan Kalite Güvence Uzman Yardımcısı Serra Koçak ile Kalite Kontrol Analisti Gökçe Şeker’i on-line (çevrim içi) buluşmaya konuk etti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feza Geyikçi, öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri ile Bölüm öğrencilerinin katıldığı programda; konuk konuşmacılar Hacettepe Üniversitesi 2018 mezunu Serra Koçak ve İnönü Üniversitesi 2015 mezunu Gökçe Şeker; kariyer planlama, iş hayatındaki koşullar, kişisel ve mesleki farkındalık, iş ve staj imkânları vb. hususlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Etkinlikte ayrıca, öğrencilerin iş hayatına atılması sırasında yapılan mülakatlar, meslekte edinilen tecrübeler ve zorlayıcı durumlar, iş hayatında sağlıklı ve gelecek vaat eden kariyer planlamasının nasıl olması gerektiği gibi detaylar ve sorular programın diğer başlıkları olarak öne çıktı.

Davetliler: Aksan Kozmetik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zafer Kutanoğlu ile meslek profesyoneli Sibel Onay

OMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, “On-Line Kariyer Sohbetleri” silsilesine kariyer basamaklarını başarıyla tırmanmış farklı isimlerle devam etti.

İnternet üzerinden canlı yayımlanan çevrim içi buluşmada; Aksan Kozmetik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su (üst düzey yönetici) Zafer Kutanoğlu ile Kimya Mühendisi Sibel Onay, iş ve yöneticilik tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Etkinliğe; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feza Geyikçi, öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri ile kimya mühendisi adayı öğrenciler katıldı.

Islak mendille başlayıp zirveye giden yol

On-line buluşmada; Deep Fresh adlı ıslak mendil markasıyla başladığı yolculukta kozmetik ve kişisel bakım ürünleri üzerine günümüzde 6 kıtada 95 ülkeye ihracat yapan bir firmaya dönüşen Aksan Kozmetik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zafer Kutanoğlu, girişimcilik ruhu ve cesareti, iş hayatı ve kariyeri boyunca uzun yıllara dayanan tecrübe ve donanımına dair değerlendirme ve fikirlerini katılımcılara aktardı.

Farklı sektörlerde kazanılan tecrübe birikimi

Programda bir diğer konuk Kimya Mühendisi Sibel Onay da ilaç sanayisinde farklı firmalardaki imalat şefliğinden başlayıp reklam, ambalaj, depolama ve dağıtım merkezlerinde üstlendiği kalite güvence yöneticiliğine kadar giden mesleki kariyer öyküsünden kesitler sundu.

Kariyerlerine pozitif etkide bulunan girişimler ve sahip oldukları motivasyonları hakkında tüyolar da paylaşan Zafer Kutanoğlu ve Sibel Onay, öğrencilerin merak ettiği soruları da cevapladı.

Teknofest’ten ödülle dönen SEN-1919 Takımı’nın başarı öyküsü

OMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü, öğrencilerin girişimcilik potansiyellerini harekete geçirmesi adına 2020 yılında Millî Mücadele’nin gazi şehri Gaziantep’te düzenlenen Teknofest’te “Çevre ve Enerji Teknolojileri” kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görülen ve OMÜ’nün gurur kaynaklarından biri olan SEN-1919 Takımı’nı öğrencilerle buluşturdu.

Akademik Danışman Kimya Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Selim Ceylan ve Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Furkan Topkara’dan oluşan SEN-1919 Takımı, tasarladığı GÜNHANE adlı mobil güneş enerjisi sistemiyle Teknofest’te üçüncülüğe ulaşmıştı.

Çevrim içi (on-line) düzenlenen etkinlikte; SEN-1919 Takımı; çalışmalarının hazırlık aşamaları, bu süreçte yaşadıkları deneyim ve zorluklardan bahsederek sürekliliğe sahip, gelişme ve ilerlemeye uygun girişimci fikir ve öngörülerini katılımcı grupla paylaştı.

Bilginin büyük bir güç olduğu küresel dünyada kişisel yahut takıma ait gücün harekete geçme ve bilgileri uygulama yeteneği olduğunu kaydeden Akademik Danışman Doç. Dr. Selim Ceylan, konuşmasında inovatif (yenilikçi) düşünce ve bunu hayata geçirmenin önemi üzerinde durdu.

Takım üyesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Furkan Topkara da kişisel ve mesleki gelişimine büyük katkılar sağlayan böylesine ufuk açıcı bir projede yer almasının cesaretini daha arttırdığını belirterek, geleceğe dair muhtemel planlarından söz etti.

Program; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feza Geyikçi ve Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ile Bölüm öğrencilerinin konuklara yönelttikleri sorularla interaktif şekilde devam etti.

Yeni mezun kimya mühendislerinin staj günlükleri öğrencilere yol gösterdi

OMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünün faaliyetler serisinin son halkası ise OMÜ mezunu kimya mühendislerinin katılımıyla yapılan “Staj Günlükleri” adlı etkinlik oldu.

Etkinliğe; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feza Geyikçi, Kimya Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gediz Uğuz, Bölüm öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri ile öğrencileri iştirak etti.

Üniversite hayatının son, iş hayatına adım atmanın ilk basamağı: staj

Kimya Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gediz Uğuz’un moderatörlüğünde Google Meet uygulamasıyla canlı yayımlanan on-line etkinlikte; OMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü 2019 mezunu Nagehan Yazımcı ile 2020 mezunu Yeşim Çetinkaya, üniversite hayatının son basamağı ve aynı zamanda iş hayatına adım atmanın ilk basamağı olan staj hakkında bilinmeyen, merak edilen ve akıllara takılan hususlara ilişkin sorulara açıklık getirdi.

Buluşmada staj olanakları ve fırsatları konusunda arayış içinde olan öğrenciler için başarılı ve yetkin bir kariyer yolculuğunun ipuçları farklı başlıklarla ele alınırken OMÜ Kimya Mühendisliği mezunu Nagehan Yazımcı staj yaptığı Filli Boya’da; Yeşim Çetinkaya ise stajını tamamladığı Linda Gaz’da yaşadıkları ve öğrendiklerinden edindikleri tecrübeleri öğrencilerle etkileşimli olarak paylaştı.

Şu anda Kastamonu Entegre’de çalışan Nagehan Yazımcı ile Albafarma İlaç’ta görevini sürdüren Yeşim Çetinkaya, tutkuyla yapılan işlerin kişisel gelişime büyük katkısı olduğuna dikkat çekerek içinde bulundukları profesyonel hayatın şartlarına dair de öğrencileri bilgilendirdi.