Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi sanat galerisi ve müzesinde açılan ve bir hafta boyunca sanatseverleri ağırlayan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Engin Güney ve Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı lisansüstü öğrencisi Hasret Yavuz'un eserlerinin yer aldığı "Temaşa" isimli kişisel sergisi büyük beğeni topladı.
Sergi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Güney, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Tıp Fakültesi Hastanesi) için yapılan 34 eserden oluştuğunu ifade etti.
Serginin ardından eserlerin OMÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinde yer alacağını belirten Doç. Dr. Güney, Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı öğrencisi Hasret Yavuz'un eserlerinin bölümde içerisinde diğer eserlerin de merkezin diğer alanlarında konumlandırılacağını belirtti. Ayrıca eserlerin bu alana uygun olarak tasarlandığını, renklerin de bu amaca uygun olarak tercih edildiğini söyledi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde öğrencilerin pratik yaparak öğrenmelerini önemsediklerini ifade eden Doç. Dr. Engin Güney, “Öğrencilerimizin yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamak için talep eden kurumlara uygulamalar yapılmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde daha önce Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi girişi ve koridorlarına, Diş Hekimliği Fakültesi girişi ve Endodonti Ünitesine, Yaşam Merkezi Yemekhanesine renkli rölyef uygulamaları yapılmıştır. Yine Merkez Kütüphanesi, Ladik Gençlik ve Kavak Çocuk Ceza Evi, Türkiye Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Vakfı gibi kurum ve kuruluşlara duvar resmi dersi bünyesinde uygulamalar yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.
Saha çalışmalarının önemine vurgu yapan Doç. Dr. Güney, “Yapılan çalışmalar uygulama becerilerini geliştirme açısından öğrencilerimiz için önemlidir. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü olarak kurumumuza da katkısı olan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
Bir hafta süreyle Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunulan “Temaşa” sergisinin açılışına OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, GSF Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan ve Tıp Fakültesi Hastanesi müdürleri de katıldı.
Sergide yer alan 34 eser yıl boyunca OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin (Tıp Fakültesi Hastanesi) duvarlarını süsleyecek.