OMÜ’de Akademisyenlere Yönelik Bilimsel Proje Yazma Eğitimi Düzenlendi
11 July 2025, Friday - 16:07
Updated: 11 July 2025, Friday - 16:36

OMÜ'den Araştırmacılara Destek: Proje Yazma Eğitimleri Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bilim İletişimi Ofisi ve Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Koordinatörlüğü iş birliğinde akademisyenlerin proje yazma süreçlerinin hızlandırılması için ‘Bilimsel Proje Yazma Eğitimi’ düzenlendi.

İlk olarak Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu (MYO) akademisyenlerin katıldığı eğitim Kurupelit Kampüsünde yer alan Bilim İletişimi Ofisinde gerçekleştirildi. Eğitimin açılışına Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Çetin Kurnaz da katıldı.

Akademisyenler bilimsel hayatına değer katacak proje eğitimleri, Ar-Ge Koordinatörlüğü Proje Destek Birimi Ulusal Proje Uzmanları Dr. Pınar Tağrikulu ve Öğr. Gör. Esin Demir tarafından verildi.

Rektör Aydın’dan proje ve yayın üretimi için destek

Daha önce Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, üniversitenin ilçelerdeki birimlerine yönelik ziyaretleri kapsamında Çarşamba Ticaret Borsası MYO’yu ziyaret ederek akademik personelin görüşleri alınarak; sorunlar, öneriler ve ihtiyaçlar değerlendirilerek istişarelerde bulunulmuştu. Rektör Aydın, burada öğretim elemanlarından daha fazla proje üretmeleri ve akademik yayın yapmaları yönünde beklentilerini ifade ederek bu süreçte her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını dile getirmişti. Bu kapsamda Rektör Aydın’ın tavsiyeleriyle Bilim İletişimi Ofisi koordinesinde bu eğitimlerin düzenlemesi kararlaştırılmıştı.

Prof. Dr. Çetin Kurnaz: “Araştırma üniversitesi hedefimiz doğrultusunda bilimsel üretkenliğimizi artırmak istiyoruz”

Programın açılışında değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Çetin Kurnaz, “Araştırma üniversitesi hedefimiz doğrultusunda bilimsel üretkenliğimizi artırmak amacıyla düzenlenen ‘Bilimsel Proje Yazma Eğitimi’nin ilkini başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulumuzdan katılım sağlayan öğretim üyelerimize gösterdikleri ilgi ve motivasyon için teşekkür ediyorum. Proje kültürünün yaygınlaşması, bilimsel farkındalığın güçlenmesi ve özellikle genç araştırmacılarımızın destek mekanizmalarından etkin şekilde yararlanması, üniversitemizin stratejik önceliklerindendir. Bu doğrultuda Bilim İletişimi Ofisimizin yürüttüğü eğitimlerin tüm akademik birimlerimize yaygınlaştırılarak sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, verimli ve üretken bir akademik yıl diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Akademisyenlerin bilimsel proje yazım becerilerini geliştirmeyi amaçlayan eğitim serileri, Bilim İletişimi Ofisi koordinesinde önümüzdeki günlerde de farklı akademik birimlerin katılımıyla devam edecek.