Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) tarafından açıklanan 6 Aday Araştırma Üniversitesinden biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Araştırma Üniversitesi YÖK Kriterleri İzleme Kurulu haftalık olağan toplantısı düzenlendi.
OMÜ Rektörlüğünde düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin KURNAZ, YÖK Kriterleri İzleme Kurulu üyeleri ile ilgili merkezlerin yöneticileri ve akademisyenler katıldı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin YÖK’ün Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı’na dahil edilmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin KURNAZ, “Araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve iş birliği alanlarındaki 31 farklı performans göstergesiyle değerlendirilen bu süreç, bizim için hem başarı kaynağı hem de büyük bir sorumluluk. Aday üniversite statüsü, araştırma ekosistemimizi güçlendirmek, bilimsel üretkenliği artırmak, ulusal ve uluslararası kalkınmaya katkıda bulunmak için önemli bir fırsat sağlıyor. Araştırma üniversitesi olma hedefine ilerlerken, üniversitemizde farkındalık oluşturmak ve geniş katılımlı fikir alışverişinde bulunmak amacıyla oluşturduğumuz kurul ile yapılan haftalık olağan toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda birçok alanda hamleler yaptık. Yaptığımız hamlelere karşı dönüşlerinin olumlu olması çok sevindirici.” ifadelerini kullandı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin 1975 yılında kurulmuş, araştırma üniversitesi olma hedefi ve uluslararasılaşma misyonuyla ülkemizin en güçlü eğitim-öğretim ve araştırma kurumlarından biri haline geldiğini belirten KURNAZ, “Üniversitemiz bünyesinde 20 fakülte, 2 yüksekokul, 14 meslek yüksekokul, 3 enstitü ve 28 araştırma merkezi bulunmaktadır. 6000’in üzerinde idari ve akademik personelden oluşan güçlü bir kadroya sahiptir. Yaklaşık 53 bin öğrencimizle de eğitim ve öğretime devam ediyoruz. OMÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulunca verilen akreditasyon belgesine ve TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahip Aday Araştırma Üniversitesidir. Var gücümüzle araştırma üniversitesi olmak için çalışıyoruz. Araştırma üniversitesi olduğumuzda bilimsel araştırmalara daha fazla bütçe desteği sağlanacak ve bölgemizin gelişimi için yeni projeler üretilecektir.” şeklinde konuştu.
Toplantı, akademik işbirliklerinin güçlendirilmesi ve gelecekteki projeler için yeni fırsatlar yaratılması dileğiyle sona erdi.