MENU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Töreni ile Başladı
28 October 2024, Monday - 15:16
Updated: 28 October 2024, Monday - 21:03
A+ A-

Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl dönümü etkinlikleri 28 Ekim Pazartesi günü 13:30'da Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Ardından, binlerce vatandaşın coşkuyla katıldığı, Onur Anıtından başlayıp Cumhuriyet Meydanında sona eren Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Onur Anıtında düzenlenen çelenk sunma törenine; Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Gazi Davut Âlâ,  Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Nihat Soğuk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Erhan Burak Pancar, ilçe belediye başkanları başta olmak üzere Samsun protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Çelenk töreninin ardından Samsun Valisi Orhan Tavlı, Şeref Defteri'ni imzaladı.

Prof. Dr. Fatma Aydın: “Bilim ve eğitimle ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın yaptığı açıklamada “Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin en büyük kazanımı olan bağımsızlık ve çağdaşlık ilkeleri doğrultusunda, geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirme hedefimizi sürdürüyoruz. Bilim ve eğitimle ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi bizlere emanet edilen değerlere sahip çıkarak daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Rektör Aydın sözlerini şöyle noktaladı: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor; ülkemizin her bir ferdinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected