MENU

Rektörümüz, Yükseköğretim Kurulu 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı
09 October 2024, Wednesday - 08:58
Updated: 09 October 2024, Wednesday - 09:45
A+ A-

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, YÖK tarafından 8 Ekim 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Akademik Yıl Açılış Törenine; Üniversitemizi temsilen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Doç. Dr. Cangül Keskin ile öğrencilerimiz Esra Karip, Onur Birinci, Gizem Nur Damla ve Özkan Yıldız katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin "Akademik Açılış Yılı Töreni"nin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde icra edilmekte olduğunu ve bu törenlerde "YÖK Üstün Başarı Ödülleri"nin tevdi edildiğini hatırlatarak, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yeni akademik yılın ülkemiz, özellikle öğrencilerimiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Milletin teveccühüyle ülkeyi yönetme görevini devraldığımız günden beri gündemimizin en başına eğitimi yerleştirdik. Okul öncesinden başlayarak yükseköğrenime kadar her aşamada Türk eğitim sisteminin iyileştirilmesini temel önceliğimiz olarak belirledik. Çok geniş bir yelpazede bugün geriye doğru baktığımızda imkânsız görünen nice düzenlemeyi kararlılıkla hayata geçirdik. 2002 yılında 76 olan yükseköğretim kurumu sayısı bugün itibarıyla 208’e ulaştı.” açıklamasında bulundu.

Üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen "YÖK 2024 Üstün Başarı Ödülleri", ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ve üniversitelere verilmesinin ardından açılış töreni sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected