MENU

OMÜ ve OKA Arasında ‘Türkiye Siber Vatan Programı’ (TSVP) Protokolü İmzalandı
30 September 2024, Monday - 10:43
Updated: 30 September 2024, Monday - 14:28
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasında Türkiye Siber Vatan Programı Protokolü imzalandı. İmzalan protokol ile iki kurum arasında Türkiye’nin dijital güvenliğini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.

Rektörlük Senato Salonu'nda yapılan protokol töreninde imzalar; Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın ile OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle tarafından atıldı.

Başvuru yapan her öğrenci Siber Vatan Hackviser platformuna yönlendirilecek

OKA ve OMÜ arasında imzalanan protokolle üniversiteden bir koordinatör ve bir koordinatör yardımcısı belirlenecek olup eğitimler, üniversite bünyesinde, Ajansın finansal desteğiyle gerçekleşecek. Başvuru yapan her öğrenci Siber Vatan Hackviser platformuna yönlendirilecek ve yaklaşık 15 gün boyunca platformdaki eğitim ve görevleri tamamlaması gerekecektir.

Türkiye’deki siber güvenlik uzmanı açığını kapatmak hedefleniyor 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından geliştirilen ve siber güvenlik alanında uzman yetiştirilmesini hedefleyen “Siber Vatan” programı, ulusal çapta önemli bir eğitim girişimi olarak öne çıkıyor. Program, Türkiye’deki siber güvenlik uzmanı açığını kapatmayı amaçlarken, 2025 yılından itibaren “Türkiye Siber Vatan Programı” adıyla ulusal bir yapıya kavuşacağı bekleniyor.

Akabinde öğrenciler, 3 adet eğitime katılacaklar. Bu eğitimlerin her biri 5 gün ve yüz yüze olacak. Bu eğitimler: CEH eğitimi, Web güvenliği eğitimi ve Zararlı Yazılım Analizi Eğitimi şeklinde yapılacak. Bu eğitimlerin öncesinde katılımcılara çevrimiçi olarak da Siber Vatan 101 eğitimi verilecek.  Başvurular arasından katılımcılar, sınava tabi tutulup, içlerinden 40 öğrenci, eğitim almaya hak kazanacak. Tüm eğitimler tamamlandıktan sonra programın ikinci etabı Bootcamp sınavı ve kamp olacak. Tüm ülke genelindeki gruplardan seçilecek öğrencilerle yüz yüze 10 günlük bir program halinde gerçekleşecek. Programın sonunda öğrenciler, siber güvenlik uzmanlığı yolunda önemli bir adım atmış olacaklar. 

İki kurum arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin planlandığı protokol töreni, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected