MENU

OMÜ ile VARER Savunma ve Havacılık Arasında İş Birliği Çalışmaları Gerçekleştirilecek
11 September 2024, Wednesday - 17:51
Updated: 11 September 2024, Wednesday - 21:24
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Amasya’da faaliyet gösteren VARER Savunma ve Havacılık Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Varer ile birlikte, yapılacak Araştırma Geliştirme (AR-GE) çalışmalarının üssü olacak Samsun Teknopark’ta incelemelerde bulundu.

Üniversite ile sanayi arasındaki iş birliğini daha da güçlendirme ve potansiyel ortak projeler geliştirme konusunda ayrıntılı görüşmeleri içeren ziyaret sonucunda akademik bilgi ve sanayi tecrübesinin birleşmesiyle ortaya çıkabilecek yenilikçi çözümler ve teknolojiler üzerine odaklanıldı.

Samsun Teknopark’ta AR-GE firması açılacak

Silahlar için tripot ayak üretimi, silah malzemeleri üretimi, NATO Tesis Güvenlik Belgesi ile birlikte gizlilik gerektiren tüm millî projelerin üretimini yapan VARER Firması, kısa vadede savunma ve enerji sektörü için de AR-GE çalışmalarını arttırmak istiyor. Bu kapsamda firma, Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde bulunan Samsun Teknopark Ballıca Ek Alanı'na AR-GE firması olarak giriş yapıp OMÜ ile yapılacak ortak araştırma faaliyetlerini burada yürütecek.

Firma, bölge istihdamına katkı sağlayacak

Firma, savunma alanı başta olmak üzere millîleştirme kapsamındaki stratejik ürünlerin AR-GE çalışmalarını ve yatırımını yaparak gerekli üretimin yapılması için OMÜ ile iş birliği içerisinde Samsun Teknopark bünyesinde hizmet verecek. Firmanın ihracat kapasitesini bölge üzerinden büyüterek istihdama katkı sağlaması hedefleniyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected