MENU

Rektör Ünal’dan Amasya’nın Önde Gelen Sanayi Kuruluşlarına Ziyaret
06 September 2024, Friday - 22:34
Updated: 07 September 2024, Saturday - 13:28
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Amasya’da savunma, havacılık, teknoloji ve tarım şirketlerine ziyaretler gerçekleştirerek incelemelerde bulundu.

Bölgesel kalkınmaya destek sağlayacak iş birliği ziyaretleri

Üniversite ile sanayi arasındaki iş birliğini daha da güçlendirme ve potansiyel ortak projeler geliştirme konusunda ayrıntılı görüşmeleri içeren ziyaretler dizisi sonucunda bölgesel kalkınmaya destek sağlayacak somut çalışmaların yapılması planlanıyor.

Verimli geçen ziyaretlerde Rektör Ünal; Varer Savunma ve Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Varer, Orta Karadeniz İşadamları Platformu (OKİP) Başkanı Abdurrahman Karataş, Amasya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Müdürü Bayram Ali Kukuş, DEKO Hava Yastığı Üretim Genel Müdürü Suat Önal, Kendir Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yetişiz ve Öncüller Nesil Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öncül ile bir araya geldi.

OMÜ-TTO, AR-GE çalışmaları gerçekleştirecek

OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ekibinin de yer aldığı ziyarette önemli iş birlikleri için görüşmeler yapıldı. Sektörün önde gelen firmaları ile yapılan temaslar neticesinde OMÜ-TTO, Araştırma Geliştirme (AR-GE) çalışmaları kapsamında geliştirilen ürünlerin ticarileştirilmesi konusunda iş birliği çalışmaları yürütecek.

OMÜ’nün sahip olduğu bilgi birikimi ve araştırma kapasitesi sanayi sektörüne aktarılacak

Görüşmeler sırasında, Üniversitenin sahip olduğu bilgi birikimi ve araştırma kapasitesinin, sanayi sektöründe nasıl daha etkin bir şekilde kullanılabileceği üzerinde duruldu. Firma yetkilileri de mevcut ve gelecekteki projeleri hakkında Rektör Ünal’a detaylı bilgiler vererek Üniversite ile yürütülebilecek iş birliklerine dair olası senaryoları paylaştı. Buluşmada taraflar, akademik bilgi ve sanayi tecrübesinin birleşmesiyle ortaya çıkabilecek yenilikçi çözümler ve teknolojiler üzerine yoğunlaştı.

Rektör Ünal: "Firmalarımızla OMÜ’nün bilgi ve birikimi ile deneyim ve bilimsel gücünün çıktılarını paylaşarak bölgesel kalkınmaya destek sağlama hedefindeyiz"

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, şunları dile getirdi:

"OMÜ, eğitim alanında bölgesinde en önemli aktörlerden birisi. Son zamanlarda ise bilimsel çalışmalarda ve AR-GE alanında çok daha ileriye gidip, önemli aşamalar katederek Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında olmayı başardık. Öyle ki bu başarılar, ulusal ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerine de yansıdı. Çalışmalarımız, OMÜ'nün araştırma üniversitesi adayı olmasına vesile oldu. Bu ziyaretlerle üniversite-sanayi iş birliğini daha da güçlendirirken, ortak projeler geliştirme konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Firmalarımızla OMÜ’nün bilgi ve birikimi ile deneyim ve bilimsel gücünün çıktılarını paylaşarak bölgesel kalkınmaya destek sağlama hedefindeyiz. Firmalarımızın ürün ve hizmet kalitesini arttırması suretiyle daha güçlü ve ihracatı yüksek kuruluşlara dönüşmesini arzuluyoruz."

Firma yetkililerinin sıcak karşılamaları, iş birliğine yönelik olumlu yaklaşımları ve gösterdikleri yoğun ilgi görüşmelerin son derece verimli geçmesini sağladı.

X
Secure Login

This login is SSL protected