MENU

Türkiye'de Yabancı Dil Eğitiminde Kalitenin Yükseltilmesi Projesi
29 July 2024, Monday - 14:17
Updated: 29 July 2024, Monday - 14:18
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ortak finansmanı ile Avrupa Konseyi ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı iş birliği ile yürütülecek olan "Türkiye'de Yabancı Dil Eğitiminde Kalitenin Yükseltilmesi" isimli IPA III projesinin içinde yer aldığı 2022 Yılı için 28 Aralık 2023 tarihli ve 32413Türkiye'ye Yönelik Yıllık Eylem Programına ait Finansman Anlaşması sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. İlgili proje sözleşmesi Temmuz 2024'te imzalanmış olup proje yürütme aşamasına resmî olarak geçilmiştir.

2024-2029 yılları arasında yürütülecek olan proje, yabancı dil eğitiminin Bakanlığımızın hâlihazırda öğretim programlarında uygulanan uluslararası dil yeterlilik standartları olan Diller için Avrupa Ortak Başvuru Metni ve Tamamlayıcı Cilt (2020) ile uyumunu artırmayı hedeflemektedir. Projenin alt hedefleri; yabancı dil eğitimi alanında kanıta dayalı politika önerileri geliştirmek, kâğıt tabanlı dil yeterlik testlerinin örneklerini tasarlamak ve eylem odaklı yaklaşımla uyumlu dijital dil öğretim materyalleri oluşturmaktır. Türkiye'de dil öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine önemli
katkı sağlayacağı beklenen bu projenin çeşitli paydaşları kapsayacak şekilde tasarlanan faaliyetleriyle bu konuda farkındalığı da artırması beklenmektedir.

Proje ile ilgili güncel haberler ve duyurular https://ttkb.meb.gov.tr/ internet adresinden takip edilebilir. 
 

X
Secure Login

This login is SSL protected