MENU

Sağlık Bilimleri Fakültesinin Yeni Mezunları Göreve Hazır
11 July 2024, Thursday - 14:25
Updated: 11 July 2024, Thursday - 14:25
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinden 2023-2024 akademik yılı 10’uncu dönem öğrencileri mezun oldu.

Mezuniyet töreninde Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü, Ebelik Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Odyoloji Bölümü, Ortez ve Protez Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü, Sosyal Hizmet Bölümünden 505 öğrenci meslek yemini edip mezuniyetlerini kutladı.

Cumhuriyet’in mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törene; Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Afitap Özdelikara ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Ertaş Öztürk, akademisyen ve idari çalışanlar ile mezunların aileleri katıldı.

“OMÜ’den mezun olmanın güzel hissini, size kazandırdıklarını çok daha iyi hissedeceksiniz”

Törende konuşan Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Terzi “Bugün sekiz bölümle beraber sağlığın her alanında Beslenme ve Diyetetikten Odyolojiye, Ortez ve Protezden Hemşireliğe, Sosyal Hizmetlerden Sağlık Yönetimine, Dil ve Konuşma Terapisinden diğer alanlara kadar mezun verdik. Gelecek yıllarda bu sayı dokuz on bölüme çıkacak. Büyük bir alana hizmet eden Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak çok gururluyuz. Ben de Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden mezun olan biri olarak bu unvanımı, bu varlığımı, OMÜ’den mezun olmanın verdiği gururu her platformda gösteriyorum. Sizler de inanıyorum ki 2024 mezunu olarak, bundan sonraki hayatınızda yıllar geçtikten sonra OMÜ’den mezun olmanın güzel hissini, size kazandırdıklarını çok daha iyi hissedeceksiniz.” dedi.

“Bilim ve etiğin yolunda, vicdanımızın rehberliğinde ülkemize ve milletimize faydalı olabiliriz”

Törenin açılış konuşmasında duygu ve düşüncelerini aktaran Fakülte birincisi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü mezunu Amine Ferda Doğan ise, “Bugün bu heyecanlı günümüzde çok da vaktinizi almadan birkaç teşekkürde bulunmak istiyorum. Öncelikle akademik yolculuğumuzda bizim için her şeyi yapan ve bizleri geliştiren saygıdeğer hocalarıma, daha sonra da her stresli anımda beni yatıştıran ve hayatımda hep güzel anılar bırakan sevgili dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Ama bugün burada izninizle en büyük teşekkürü değerli aileme etmek istiyorum. Bu birinciliğimi, benim eğitim hayatıma devam edebilmem için her türlü fedakârlığı yapan ve her daim beni destekleyen aileme armağan ediyorum. Umarım hepimiz bundan sonraki hayatımızda bilim ve etiğin yolunda, vicdanımızın rehberliğinde ülkemize ve milletimize faydalı olabiliriz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların akabinde Fakülte birincisi Amine Ferda Doğan mezuniyet kütüğüne birincilik çivisini çaktı ve fakülteyi dereceyle bitirenlere belgeleri verildi.

Fakülte birincisi Amine Ferda Doğan, ikincisi Tuğba Deniz Demirer ile üçüncüsü Ayşe Karahan’a belge ve ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Diğer mezunlara ise belgeleri bölüm başkanları ve akademisyenler tarafından teslim edildi.

Törenin finalinde genç sağlıkçılar, hocalarının rehberliğinde meslek yemini ettikten sonra, kep atma ritüeli ile mezuniyetlerinin tadını çıkardılar.

X
Secure Login

This login is SSL protected