MENU

Güzel Sanatlar Fakültesi 7’nci Dönem Mezunlarını Verdi
10 July 2024, Wednesday - 15:14
Updated: 10 July 2024, Wednesday - 15:23
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2023-2024 akademik yılında başarı gösteren 82 öğrenci mezun oldu.

Mezuniyet töreni öncesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde, mezun öğrencilerin nitelikli çalışmalarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sergide; Endüstriyel Tasarım, Grafik, Görsel İletişim Tasarımı, Resim ile Seramik ve Cam bölümü öğrencilerinin çalışmaları yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından düzenlenen mezuniyet törenine; Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, dekan yardımcıları, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

“OMÜ Güzel Sanalar Fakültesi ailesinin bir ferdi olduğunuzu her zaman hatırlayın”

Mezuniyet töreni açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, “Evrensel ve etik değerleri benimseyen, dünyanın ve ülkesinin sorunlarına duyarlı, potansiyellerinin farkına vararak kendini sürekli geliştirebilen, bilim ve sanat ilkesinde çözüm üretebilen, yenilikçi, yaratıcı sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmeyi görev edinen fakültemiz bu yıl 7’nci dönem mezunlarını veriyor. Üniversitenizle bağınızı güçlü tutmak için mezun bilgi sistemimize mutlaka kayıt olun. Sizden önceki mezunlarımızın zaman zaman seminerlerle, workshoplarla birikimlerini ve heyecanlarını sizlerle paylaştıklarına şahit oldunuz. OMÜ Güzel Sanalar Fakültesi ailesinin bir ferdi olduğunuzu her zaman hatırlayın.” diye konuştu.

“Göstereceğiniz mesleki başarılarınızı ilgiyle takip ediyor olacağız”

Konuşmalarına devam eden Dekan Seylan, “Sanatçı ve tasarımcı olmak kazanılan bilgi, beceri ve donanımdan daha öte bir şeydir. Dünyanın ve ülkemizin sorunlarına çözüm bulma sorumluluğunu kendinde gören ve bunun için öğrenmelerini, gayretlerini yaşam boyuna yayan bir tutum geliştirmeyi gerektirir. Bu gayrette olacağınıza inanıyorum. Fakültemizin birer temsilcisi olarak bugünden itibaren göstereceğiniz mesleki başarılarınızı ilgiyle takip ediyor olacağız.” dedi.

“Hocalarımız sanatı sevmeyi ve ona saygı duymayı öğrettiler”

Güzel Sanatlar Fakülte birincisi Melis Höner ise, “Bugün burada, büyük bir heyecan ve gururla mezuniyetimizi kutlamak üzere toplandık. Öncelikle, bizlere modern Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden, sanata ve sanatçıya verdiği değerle bizlere ilham kaynağı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anmak istiyorum. Onun ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözü, bizlere sanatın nedenle önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Bu yolda bize rehberlik eden hocalarımız sonsuz kere teşekkür ederiz. Onlar, Bize sadece teknik bilgi ve beceri kazandırmakla kalmadılar, aynı zamanda sanatı sevmeyi ve ona saygı duymayı da öğrettiler.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri keplerini havaya fırlatarak bu özel günlerinin tadını çıkardılar.

X
Secure Login

This login is SSL protected