MENU

OMÜ Devlet Konservatuvarı 5’inci Mezunlarını Verdi
08 July 2024, Monday - 09:01
Updated: 08 July 2024, Monday - 09:01
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı 2023-2024 akademik yılında başarı gösteren öğrenciler gururla mezun oldu.

OMÜ Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü, Geleneksel Türk Müziği Bölümünden 21 öğrenci mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Prof. Dr. Can Karahan, “Sözü ve sazı, el vermeye gayret ettiklerimize bırakalım”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mezuniyet törenin açılışında konuşan OMÜ Devlet Konservatuvarı, Türk Müziği Bölümü Prof. Dr. Can Karahan, “Beş yıllık eğitim öğretim sürecinin yaklaşık bir buçuk yılının online olarak gerçekleştirildi. Özellikle, uygulama zeminine oturan derslerimiz kapsamlı koyulan hedeflere ulaşılması konusunda, kısmi olumsuz etkileri söz konusudur. Fakat bu olumsuzlukların olası etkilerini giderme bakımından işletilen silsile için bu mezuniyet töreni, bir akamet alâmeti olarak anlam taşımamaktadır. Bu nedenle bu tören halk dilinde beşik, eşik ve keşik olarak ifade bulan üç haneli bir yaklaşımın eşik kısmıyla ilişkilendirilebilir. Bu eşiğin aşılması konusunda, öğretmen ve öğrencilerimizce sergilenen duyarlılık ve adanmışlık söz konusudur. Hem bu eşiğin aşılması süreci, hem de sonrası için anlam ifade etmektedir. Bu bakımdan “ayinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz” diyerek, sözü ve sazı, el vermeye gayret ettiklerimize bırakalım.” şeklinde konuştu.

“Özümüze ait olan Türk müziği birikimini, gelecek nesillere aslına uygun olarak aktaracağız”

OMÜ Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Anasanat Dalı birincisi Baturay Mutlu İse, “Her veda yeni, güzel bir umutlu başlangıçlar açılan bir kapıdır. OMÜ Devlet konservatuvarının bize sağladığını nitelikli eğitim ve sayısız olanaklar sayesinde, Türk ulusunun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında emin adımlarla ilerleyeceğimize gönülden inanıyorum. Bizler özümüze ait olan Türk müziği birikimini, gelecek nesillere aslına uygun olarak aktaracağız. Siz değerli eğitimcilerimiz sayesinde edindiğimiz müzik kültürünün, milli kimlik üzerinde birleştirici etkisine bizlerde katkılar sunmaya çalışacağız. Ve bizim başarılarımız, ülkemizin başarıları olacaktır. Şunu vurgulamak isterim ki, hayatta nerede olacağımızı bilmek istiyorsak, nereye gittiğimizi bilmek zorundayız. Bu bağlamda, kendimize doğru hedefler belirleyerek hedefimize ulaşma hususunda üniversitemizden aldığımız eğitimin rehberliğinde yürüyeceğiz.

Konuşmaların ardından dereceye giren Anasanat Dalı 1’incisi Baturay Mutlu’ya,  ikincisi  Emine Enzel Ocaklı ve üçüncüsü Ayşenur Kabataş’a hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Daha sonra katılımcılar, OMÜ Sahne’de düzenlenen mezuniyet törenine geçerek öğrencilerin mutlu anlarına eşlik ettiler.

Tören; keyifle dinlenen ve çok sayıda alkış alan, mezun öğrencilerin müzik dinletisinin ardından öğrencilerin kep fırlatarak mezuniyetlerini kutlamasıyla sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected