MENU

OMÜ İlahiyat Fakültesinde Mezuniyet Sevinci
05 July 2024, Friday - 17:06
Updated: 05 July 2024, Friday - 17:06
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 297 mezun verdi.

OMÜ Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen 38. Dönem mezuniyet töreni; saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, daha sonra Kuran’ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Mezuniyet törenine; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Demir, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bekir Özüdoğru ve Dr. Öğretim Üyesi Elif Sobi, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Atsız, akademisyenler, mezun öğrenci ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

“İlahiyat Fakültesi mezunu olmak değerleri olmak demektir”

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Demir, “Sevgili mezunlarımız İlahiyat Fakültesi sizlere sadece bilgi kazandırmadı, aynı zamanda bir misyon yükledi. Bu misyon, iman Sahibi Müslüman bir birey olarak çevrenizdeki insanları İslam konusunda hem aydınlatmak hem de onlara güzel örnek olmaktır. Çevrenizi aydınlatmak yanında İslam’ı en güzel bir şekilde temsil etmek gibi bir görevinizin olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Sizler, bu değerleri toplumumuza aktaracak, iyilik ve adaletin savunucuları olacaksınız. İlahiyat Fakültesi mezunu olmak değerleri olmak demektir, İlahiyat Fakültesi mezunu olmak demek kırmızıçizgileri olmak demektir. İlahiyat Fakültesi mezunu olmak demek bir davası ve derdi olmak demektir.” diye konuştu.

“Mezuniyetimiz, yeni bir başlangıç ve yeni kalpler fethetmenin habercisidir”

Öğrenciler adına konuşma yapan Fakülte birincisi Merve Çataltaş ise “5 yıl önce çıktığımız yolu bugün burada sonlandırıyoruz. Mezun oluyoruz. Yorucu vize ve finalleri, bizi sabahlatan ödevleri geride bırakıyoruz. Bu eğitim yolculuğuna başlarken mezun olacağımız günün hayali ve heyecanıyla yola çıkmıştık. Şimdi ise hayalimiz gerçek oldu ve mezun oluyoruz fakat içimizde buruk bir sevinç taşıyoruz. Çünkü alıştığımız, sevdiğimiz, değerli anıları paylaştığımız okulumuzdan ve arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Bu 5 yıl boyunca değerli hocalarımızdan çok kıymetli bilgiler edindik. Temennimiz almış olduğumuz bu ilmi hakkıyla gelecek nesillere aktarabilmektir. Konuşmama Peygamber efendimizin bir hadisi şerif meali ile devam etmek istiyorum. ‘İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O kalptir’ buyruğu üzere toplumda ifa ettiği görevi, misyonu ve vizyonu ‘vücudun kalbi olmak’ olan ve bu kalplerin nasıl sağlıklı çalışacağının, nasıl sağlıklı kan pompalayacağının eğitimini aldığımız İlahiyat Fakültesinden mezun oluyoruz. Buruk bir sevinç yaşadığımız bu mezuniyetimiz, bütün sonlarda olduğu gibi, inanıyorum ki yeni bir başlangıç ve yeni kalpler fethetmenin habercisidir.” dedi.

Mezunlara belgelerini bölüm başkanları ve akademisyenler teslim etti. Ardından hocalarının elinden başarı belgelerini alan mezunlar, kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

X
Secure Login

This login is SSL protected