MENU

“Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir” Projesinin İkinci Basın Toplantısı Düzenlendi
14 June 2024, Friday - 13:28
Updated: 15 June 2024, Saturday - 01:07
A+ A-

OMÜ’nün başvuru, Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğünün ise eş-başvuru sahibi olduğu, Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) eş finansmanıyla yürütülen “This Youth Can Do A Good Job” (Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir) başlıklı projenin ikinci basın toplantısı gerçekleştirildi.

OMÜ Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına; OMÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cenk Gezegin ile Fakülte akademisyenleri ve idari personeli katıldı.

Toplantı Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen proje sürecinin; TR 83 Bölgesi'ndeki (Samsun, Amasya, Çorum, Tokat) illerde kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, bölge sanayicileri ve işverenlerine tanıtılması amacıyla yapıldı.

Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cenk Gezegin’in yürüttüğü projede; üniversite-sanayi iş birlikleri ile gelecekte TR 83 Bölgesi'nin sanayi kapasitesinde önemli ilerlemeler kaydedilmesi ve rekabet gücünün arttırılması hedefleniyor.

Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Gezegin: “Eğitim sonrası staj ve işbaşı eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin 14'ü bölge sanayisinde işe başlarken, diğerleri ise iş teklifleri aldı”

Toplantıda proje hakkında detaylar aktaran Proje Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Cenk Gezegin, “Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürütülen proje kapsamında, TR 83 Bölgesi'nde  yaşayan ve 15-29 yaş aralığındaki NEET (young people Not in Education, Employment or Training / eğitim ve istihdamda yer almayan gençler) gençler arasından seçilen 60 kursiyere, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde 400 saatlik mesleki eğitim verildi. Bu eğitimler; 'Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim', 'Endüstriyel Otomasyon Sistemleri' ve 'Yenilenebilir Enerji Sistemleri' alanlarını kapsadı ve kursiyerler teorik ve pratik derslerin yanı sıra, çeşitli konferanslar, seminerler, teknik geziler ile kariyer fuarına katıldı. Eğitim sonrası staj ve işbaşı eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin 14'ü bölge sanayisinde işe başlarken, diğerleri ise iş teklifleri aldı. Ayrıca TR 83 Bölgesi'ndeki 228 firma ile yapılan anket çalışması sonucunda sanayi kuruluşlarının yüksek teknoloji kullanımındaki ihtiyaçları ve engelleri tespit edildi. Firmaların yüzde 94.7'si yüksek teknolojiye erişimde zorluk yaşadığını belirterek finansal kısıtlamalar, fiziksel alan eksikliği, insan kaynakları sorunları ve piyasa kaygılarını ana nedenler olarak göstermiştir. Anket sonuçları, bölgedeki sanayi kapasitesini arttırmaya yönelik stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.” dedi.

X
Secure Login

This login is SSL protected