MENU

OMÜ Gündüz Bakımevi Miniklerinin Mezuniyet Heyecanı
06 June 2024, Thursday - 10:58
Updated: 06 June 2024, Thursday - 10:58
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gündüz Bakımevi’nde 2023 – 2024 eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlayan minikler, hayatlarının ilk mezuniyetini yaşadı.

Gündüz Bakımevi bahçesinde kutlamalar ve gösteriler eşliğinde gerçekleşen törende; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural, öğretmenler ve aileler miniklerin heyecanına eşlik etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, “OMÜ, eğitimin her aşamasının bulunduğu ender üniversiteler arasında”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, “Bu tür törenler heyecanın yanında kademe atlamanın da bir aşaması. Öğrencilerimiz eğitim hayatına aşama atlayarak devam edecek. Bizlerde kendi öğrencilerimizi anaokulundan itibaren yetiştirmek istiyoruz. Biliyorsunuz OMÜ’de; Vakıf kolejimiz, lisemiz, üniversitemiz ve lisansüstü eğitimimiz var. Öğrencilerimizi kendi içimizden yetiştirmek istiyoruz. Mezuniyet kayıtlarımızı tutuyoruz. Mezun sistemimizde yaklaşık 55 bin öğrencimiz kayıtlı. OMÜ, eğitimin her aşamasının bulunduğu ender üniversiteler arasında. Üniversitemizin bu denli kaliteli olmasında OMÜ bünyesinde çalışan her bireyin katkısı var. Dolayısıyla bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Minik mezunlarımıza ilkokul hayatlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural, “Çocuklarımızın ilk mezuniyetlerini canı gönülden kutluyorum”

Miniklerin Mezuniyet heyecanını paylaşan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural ise, “Eğitimin bir süreç olduğu ve ailede başlayıp okul ile sürdüğünün bilinciyle, Üniversitemiz Anaokulunun, çalışanlarımızın çocuklarını temel eğitime hazırlayan öncü bir kurum olması yolunda sürekli çaba göstermekteyiz. Bu kapsamda, çeşitli fiziki düzenlemelerle Anaokulumuzun güvenli okul olmasını sağlarken, eğitim boyutunda da yeni gelişmeleri takip ederek uygulamalarımıza yansıtmaktayız. Bu yolculuğumuzda bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Rektörümüz başta olmak üzere Üniversitemiz üst yönetimine, iç paydaşlarımız olan Daire Başkanlıklarımıza ve geri bildirimleri ile kurumsal gelişimimize katkıda bulunan siz değerli velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımızın ilk mezuniyetlerini canı gönülden kutluyorum.” diye konuştu.

Mezuniyet töreni, mezun çocukların misafirler için hazırladığı dans gösterileri ve söyledikleri şarkılarla devam etti.

Devamında cübbelerini giyen mezun çocuklar, diplomalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural’dan aldı.

Mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından bayrak yemini eden minik mezunlar finalde ise keplerini havaya fırlatarak bu özel günün heyecanını yaşadı.

X
Secure Login

This login is SSL protected