MENU

OMÜ’de 2024'ün İlk Mezuniyet Coşkusu Veteriner Fakültesi ile Başladı
05 June 2024, Wednesday - 20:58
Updated: 25 June 2024, Tuesday - 23:53
A+ A-

Bu Yılın İlk Mezuniyet Heyecanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi, 2023 - 2024 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını düzenlediği Mezuniyet Töreni ile geleceğe uğurladı.

Törende Veteriner Fakültesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 17. dönem mezunu toplam 89 veteriner hekim, kariyer yolculuklarına ilk adımını attı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKM) organize edilen Mezuniyet Töreni’ne; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü ve dekan yardımcıları, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Avan, Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Dr. Hamza Kadı, Fakülte akademisyenleri ile mezunların aileleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Terzi: “Özverili çalışmalarından dolayı Veteriner Fakültemizi takdir ediyoruz”

Mezuniyet töreninin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, “OMÜ, adının ruhunu taşıyan bir üniversite. Böyle bir şehirde ve üniversitede 5 yılınızı paylaştınız. Bu hepimiz için çok değerli. Veteriner Fakültemizin 17 yılına şahit olan kişilerden biriyim. Mezun öğrencilerin Araştırma Geliştirme (AR-GE) çalışmaları ve projelerine şahit oldum. Hayvan Hastanesi’nde çalışma süreci 12 saatten 24 saate çıkarıldı. Aynı zamanda aşı çalışmaları, arı çalışmaları, anatomi ve fizyoloji laboratuvarlarının yapımı gibi birçok projenin izleyicisi oldum. Özverili çalışmalarından dolayı Veteriner Fakültemizi takdir ediyoruz. OMÜ, akredite olmuş bir üniversite ve bu akreditasyon, fakültelerin emekleri sonucunda elde edilen bir başarı.” dedi.

“Mesleğinizi yaparken mutlaka etik ve deontolojik kurallar çerçevesinde hareket etmelisiniz”

Mezunların teorik ve uygulamalı olarak 5 yıl boyunca eğitim alarak geleceğe hazırlandıklarına işaret eden Prof. Dr. Terzi, onlara şu sözlerle seslendi:

“Bugünden sonra sahaya çıkıp mesleğinizi icra edeceksiniz. Mesleğinizi yaparken mutlaka etik (ahlaki) ve deontolojik (ödev bilimsel / bir meslekte uyulması gereken etik ve ahlaki kurallara ilişkin) kurallar çerçevesinde hareket etmelisiniz. Mezun olduktan sonra hocalarınızla diyaloglarınızı devam ettirin ve OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğüne üye olun. OMÜ olarak lisansüstü eğitim vermeye de devam ediyoruz. Akademiden devam etmek isteyen öğrencilerimize daima açığız. Lisansüstü eğitimde revizyona her zaman ihtiyaç vardır. Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirimler bizim için çok önemli. 5 yıl boyunca pozitif ya da negatif geri bildirimlerinizi hep dikkate aldık ve ona göre yolumuza devam ettik. Veterinerlik Fakültesi için yeni bina yapılıyor ve yeni eğitim-öğretim döneminde açılmasını planlıyoruz. Önümüzdeki yıllar yeni binayla şekillenecek. Bugün burada olan ve sizleri bugünlere getiren ailelerinize, öğrencilerimizi sahaya hazırlayan bütün Fakülte hocalarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Dekan Prof. Dr. Tütüncü: “Fakültemiz, Türkiye’deki 31 Veteriner Fakültesi arasında tercih sıralamasında bu yılda ilk 4’te yer almakta”

Ardından konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tütüncü de Fakültenin güçlü akademik kadrosu ve donanımlı Hayvan Hastanesi ile bölgenin ve ülkemizin gözde fakültelerinden biri olduğunu vurgulayarak “Fakültemiz, Türkiye’deki 31 Veteriner Fakültesi arasında tercih sıralamasında bu yılda ilk 4’te yer almakta. Fakültemizin akademik kadrosu, çok sayıda bilimsel araştırmayla da başarılı bir performansa sahip. Hizmet alanında Hastanemizde ortalama 30 bin hastaya hizmet veriliyor. Hastalarımız çevre illerden de geliyor ve bu yönü ile bölgenin tek ve en modern hastanesi olarak hizmet sunmaktayız. Yanı sıra, belediyelerle yapılan protokoller gereği sokak hayvanlarına 7/24 acil müdahale yapılmakta ve tedavilerine destek verilmekte.” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz; güncellenen VEDEK ve EAEVE akreditasyon şartlarına göre kurumsal kalitemizi her dönem yeniden yapılandırmak ve geliştirmek”

Dekan Prof. Dr. Tütüncü, hedefleri ve hizmete hazır hâle gelen yeni Fakülte binası hakkında şunları dile getirdi:

“Hedefimiz; güncellenen VEDEK (Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) ve EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education / Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği) akreditasyon şartlarına göre kurumsal kalitemizi her dönem yeniden yapılandırmak ve geliştirmek. Yeni dönemde Fakülte binamızın hizmete girmesi neticesinde eğitim-öğretim kalitemiz ve bilimsel çalışma verimliliğimiz de artacak ve Fakültemiz ile Hayvan Hastanemiz arasında yeni bir yaşam alanı bulunacaktır. Yine Hayvan Hastanemize, projesi hazır 400 metrekare ek bina ile 7 muayene salonu kazandırılması, hasta sahiplerinin bekleme sürelerini kısaltmak için önem arz etmektedir. Ayrıca yakın bir gelecekte Fakültemiz Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nin kurulması, öğrencilerimizin burada konaklayarak çiftlik hayvanlarını yetiştirme süreçlerini tüm aşamaları ile takip etmeleri amaçlanmaktadır.”

“Yolunuz açık, ömrünüz güzel olsun”

Prof. Dr. Tütüncü, konuşmasının son bölümünde mezunlara şöyle hitap etti:

Meslektaşlarım, mesleğe atılırken bilgi ve mesleki deneyiminizi sürekli geliştirmek, dürüst ve güvenilir olmak, temel yaşam ilkeleriniz olmalı. Mesleki kazanımlarınız yanında sizlere hatırlatmak isterim ki ülkemizde sanal dünyada geçirilen günlük zamanın 4-5 saat olduğu göz önüne alındığında gerçek dünyada sizlerin her daim yanınızda olan ailelerinize ve sevdiklerinize de zaman ayırmanız çok önemli. Hayatınızda sahip olacağınız hiçbir şey onların ve onlarla geçireceğiniz zamanın yerini dolduramayacaktır. Başarınızdaki en önemli kişiler, size destek veren ve her daim yanınızda olan anne ve babalarınızdır. Onları da gönülden kutluyorum. Mezunlarımızın yetişmesine ve törenin hazırlanmasına destek olan başta Rektörlüğümüze, emek veren tüm akademik ve idari personelimize, dekan yardımcılarıma, düzenleme kurul üyelerine ve sizlere teşekkür ediyorum. Yolunuz açık, ömrünüz güzel olsun.”

Fakülte birincisi Kübra Sünter: “Veteriner hekimlik sadece bir meslek değil, aynı zamanda büyük bir tutku ve sevgi işidir”

Mezuniyet Töreni’nde söz alan Fakülte birincisi Kübra Sünter ise Fakülteyi birincilikle bitirmenin gururunu yaşadığını belirterek duygu ve düşüncelerini “Bugün hayatımızın en önemli günlerinden birini yaşıyoruz. Bu süreçte pek çok zorlu sınavdan geçtik, uykusuz kaldık ve fedakârlık dolu günler yaşadık. İlk günlerdeki heyecan ve belirsizlik, zamanla bilgiye ve deneyime dönüştü. Her birimiz zor anlarda birbirimize destek olduk. Bu süreçte öğrendiğim en önemli şey; sabır, zaman ve empati oldu. Veteriner hekimlik sadece bir meslek değil, aynı zamanda büyük bir tutku ve sevgi işidir. Hayvanların sağlık ve refahını korumanın ötesinde hayatlarına dokunmanın, acılarını dindirmenin ve sevinçlerine ortak olmanın ne kadar kıymetli olduğunu öğrendim. Bizler, onları yaşatmak için varız. Fakülteyi dereceyle bitirmem yalnızca bireysel bir başarı değil. Bu yolda bana destek veren hocalarımıza, aileme ve mezun olan meslektaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.” sözleriyle aktardı.

Fakülte birincisi Kübra Sünter, konuşmasının ardından Fakültenin mezuniyet anı kütüğüne plaketini çaktı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından Fakülte birincisi Kübra Sünter’e, Fakülte ikincisi Zehranur Sevindik ile Fakülte üçüncüsü Zehra Demir’e hediyeleri takdim edildi.

Törende dereceye giren öğrenciler, Dekan Prof. Dr. Mehmet Tütüncü’nün eşliğinde mezuniyet pastasını keserken, akabinde mezun olan diğer öğrenciler, temsilî diplomalarını Fakülte akademisyenlerinden aldı.

Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni, öğrencilerin veteriner hekim yeminini etmesi ve keplerini büyük bir sevinçle havaya fırlatmasının ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected