MENU

OMÜ’de ‘37. Üniversite İçi Spor Müsabakaları Kupa Töreni’ Düzenlendi
29 May 2024, Wednesday - 17:09
Updated: 30 May 2024, Thursday - 11:30
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ‘37. Üniversite İçi Spor Müsabakaları Kupa Töreni’ düzenlendi.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Futbol Sahasında gerçekleşen kupa törenine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Öğrencilerin ve çalışanların beden ile ruh sağlığını korumak, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine fırsat tanımak için her yıl düzenlenen spor müsabakaları bu yıl voleybol, basketbol ve futbol olmak üzere 3 branşta gerçekleştirildi.

Spor müsabakalarına; voleybol branşında 7 kadın öğrenci ve 5 erkek öğrenci takımı; basketbol branşında 10 erkek öğrenci takımı; futbolda ise 15 öğrenci ve 13 personel takımı olmak üzere toplam 50 takım katıldı.

Rektör Ünal: “OMÜ, kuruluşundan itibaren sporu ve aktiviteleri oldukça önemseyen bir üniversite”

Programda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Öncelikle, müsabakaya katılan bütün takımları ve destek veren bütün personeli tebrik ediyorum. Bu tarzda etkinliklerin kaybedeni yoktur. Önemli olan sahaya çıkmayı düşünmek ve erdemli şekilde mücadele etmektir. Mücadele esnasında bunun bir spor olduğunu unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bu kültürün oluşturulması lazım. Yarışmalar, hayatımıza renk katıyor ve kurallar çerçevesinde yarışmayı öğretiyor. OMÜ, kuruluşundan itibaren sporu ve aktiviteleri oldukça önemseyen bir üniversite. Dolayısıyla sporcu kampüs dostu seçildik. Arzu ettiğimiz şey sporun hayatımızda vazgeçilmez bir parça olması. Müsabaka esnasında zaman zaman gerginlikler olsa da maç bittiğinde kucaklaşmak gerekiyor.” diye konuştu.

“Yakın zamanda OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu faaliyete başlayacak”

Birlikte olmanın ve birbirimize destek vermenin mutluluk getirdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal konuşmasına şöyle devam etti:

“Bireysel ve toplumsal huzurumuzun arkasında sporun sadece bir araç olduğunu unutmamalıyız. Hayatımızın sürekli bir parçası haline dönüştürülmesi gerektiği bilinciyle hareket etmeliyiz. Hocalarımıza özellikle teşekkür ediyorum. İnsan yetiştirme ve eğitim noktasında çok ciddi destek verdiler. Üniversitemizdeki spor imkânları öncelikle personel ve öğrenci tarafından kullanırken aynı zamanda dışarıdan da vatandaşlarımız bu imkânlardan yararlanıyor. Yakın zamanda da OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu faaliyete başlayacak. Fakültedeki diğer spor imkânlarının da öğrencilerimiz tarafından değerlendirilmesini istiyoruz. Sizden beklentimiz bunu akran eğitimine dönüştürmeniz ve yaygınlaştırmanız. Burada izleyicilerin desteğini unutmamak gerekiyor. Şehrin havasına, coşmasına fırsat veriyorlar. Bizler girişiminiz ve eğitiminiz adına her ne talebiniz olursa olsun destek vermeye hazırız. Eğitimlerinizi tamamlayarak topluma hizmet etmeniz bizleri mutlu edecektir. Sizler bizim için birer gurur kaynağısınız.”

Ödül töreninde teşekkür belgeleri; voleybol hakemleri adına Nurad Özben Kırca’ya, basketbol hakemleri adına Özhan Turan’a, futbol hakemleri adına ise Ata Yiğit Aygün ve Nadir Can Yılmaz’a takdim edildi.
Kupa töreni programı ödül töreni ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Derece Kazanan Takımlar;

Voleybol Branşında Dereceye Giren Kadın Öğrenci Takımları
   
Kadın öğrenci voleybol turnuva birincisi (Tıp Fakültesi)
Kadın öğrenci voleybol turnuva ikincisi (Sağlık Bilimleri Fakültesi)
Kadın öğrenci voleybol turnuva üçüncüsü (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi)

Voleybol Turnuvasında Dereceye Giren Erkek Öğrenci Takımları
   
Erkek öğrenci voleybol turnuva birincisi (Tıp Fakültesi)
Erkek öğrenci voleybol turnuva ikincisi (Eğitim Fakültesi)
Erkek öğrenci voleybol turnuva üçüncüsü (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi)

Basketbol Turnuvasında Dereceye Giren Erkek Öğrenci Takımları

Erkek öğrenci basketbol turnuva birincisi (Samsun Meslek Yüksekokulu)
Erkek öğrenci basketbol turnuva ikincisi (Tıp Fakültesi)
Erkek öğrenci basketbol turnuva üçüncü (Diş Hekimliği Fakültesi)

Futbol Turnuvasında Dereceye Giren Öğrenci Takımları

Öğrenci futbol turnuvası birincisi (Diş Hekimliği Fakültesi)
Öğrenci futbol turnuva ikincisi (Mühendislik Fakültesi)
Öğrenci futbol turnuva üçüncüsü (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi)

Futbol Turnuvasında Dereceye Giren Personel Takımları

Personel futbol turnuvası birincisi (Ziraat Fakültesi)
Personel futbol turnuvası ikincisi (Veterinerlik Fakültesi)
Personel futbol turnuvası üçüncüsü  (Hastane Takımı)

X
Secure Login

This login is SSL protected