MENU

4. Ondokuz Mayıs Anestezi Günleri Düzenlendi
28 May 2024, Tuesday - 14:25
Updated: 29 May 2024, Wednesday - 13:47
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı tarafından her yıl düzenlenen ‘Ondokuz Mayıs Anestezi Günleri’nin dördüncüsü Omtel Otel’de düzenlendi.

“Olgularla Pediyatrik Anestezi” başlıklı toplantı ile bu konudaki gelişmeler ve bilgiler toplamda 3 oturum ve 11 konuşma ile güncellendi.

Programa; Türkiye’de pediyatrik anesteziyolojinin gelişiminde önemli katkıları olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Güner Kaya başta olmak üzere OMÜ, İstanbul, Giresun ve Samsun Üniversitelerinin Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri konuşmacı olarak katkı sağladı.

Anestezi günlerine Ankara, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat ve Samsun’dan anesteziyoloji ve reanimasyon ana bilim dalı öğretim üyeleri,  anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı hekimler, araştırma görevlileri ve anestezi teknikerlerinden oluşan 200’e yakın dinleyici katıldı.

Kuruluşun ve kurtuluşun başlangıç şehri Samsun’da 19 Mayıs ruhuna yaraşır şekilde coşkuyla geçen programda hem Millî Mücadele kahramanları anıldı hem de bilimin ışığında pediyatrik anestezi alanında güncel gelişmeler paylaşıldı.

Sempozyum, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sibel Barış’ın açılış konuşması ile başladı.

“Bölgemizdeki anestezi uzmanlarını bir araya getirmeyi amaçladık”

Prof. Dr. Sibel Barış konuşmasında, pediyatrik vakaları derinlemesine incelemeyi ve bu hususta tecrübe paylaşımını hedeflediklerini belirterek şunları dile getirdi:  

“Toplantımızın konusunu 'Olgularla Pediyatrik Anestezi' olarak belirledik. Pediyatrik hastalarda özellik gerektiren durumları sizlerin de interaktif katılımlarıyla derinlemesine irdelemeyi ve deneyimlerimizi paylaşmayı amaçladık. Bugünkü toplantımıza katılarak destek veren öğretim üyelerimizin yanı sıra, uzaklardan gelerek katkı sağlayacak pediyatrik anestezi konusunda engin tecrübe ve bilgiye sahip çok değerli misafirlerimiz de var. Hocalarımıza destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Toplantılarımızın amacı; bilgi alışverişiyle birlikte özellikle bölgemizdeki anestezi uzmanlarını bir araya getirmektir. Tüm konuşmacılara ve oturum başkanlarına değerli katkıları için tekrar teşekkür ediyorum. Hepimiz için verimli ve keyifli bir toplantı olmasını diliyorum.”

Toplantı sonunda konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected