MENU

Ortopedi ve Travmatoloji Otoriteleri, Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri’nde
20 May 2024, Monday - 12:00
Updated: 20 May 2024, Monday - 18:41
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen "Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri"nde, alanında birçok uzman isim bir araya geldi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda "Alt Ekstremitenin Zorlu Kırıklarında Redüksiyon ve Tespit İpuçları” temasıyla düzenlenen akademik etkinliğe; önemli ortopedi ve travmatoloji uzmanları, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle katkıda bulundu.

Yaklaşık 120 katılımcının iştirak ettiği "Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri”nin açılış konuşmasını OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk yaptı.

Dekan Prof. Dr. Çokluk, konuşmasında 19 Mayıs’ın kenti Samsun'un kurtuluş mücadelesindeki tarihsel önemine değindi.

Başkan Prof. Dr. Dabak: “OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde”  

Toplantı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Dabak ise konuşmasında OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalının köklü bir klinik olduğuna dikkat çekti. Başkan Prof. Dr. Dabak, bugüne kadar 7 profesör, 9 doçent ve 65 uzmanın yetiştiği Ana Bilim Dalının, bu anlamda hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde olduğuna vurgu yaptı.

OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı emekli Başkanı ve Bölümün Kurucusu Prof. Dr. Ali Birol Gülman da toplantıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri de iştirak etti

Toplantıya ayrıca travma cerrahisinin Türkiye’de önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Arazi, Prof. Dr. Cengiz Şen, Prof. Dr. Mehmet Halıcı ve Prof. Dr. Bahadır Alemdaroğlu da şehir dışından gelerek katkı sağladı.

Bilimsel açıdan zengin 4 farklı oturum

Bilimsel açıdan zengin bir içeriğe sahip “Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri”, 4 farklı oturumdan oluştu.

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ve plaket takdiminin ardından tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected