Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Dönem Açılış Buluşmasında Bir Araya Geldi
20 October 2023, Friday - 09:26
Updated: 20 October 2023, Friday - 09:38

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Sosyal Etkinlik Komisyonu tarafından düzenlenen “Dönem Açılışı Buluşması II” etkinliği gerçekleştirildi. 

Tüm sınıfların davetli olduğu etkinliğe toplam 260 öğrenci ve bölümün tüm öğretim elemanları katılım sağladı. Etkinlikte sırasıyla açılış dersi, TÜBİTAK 2209-A kapsamında projesi onaylanan danışman ve öğrencilere belge takdimi ile akran yönderliği bilgilendirmesi gerçekleştirildi.

Açılış dersinde “Hastanede Yatan Çocuklarda Terapötik Oyun Kullanımı” başlıklı sunumuyla öğrencilerin beğenisini toplayan Doç. Dr. Esra Tural Büyük, oyunun çocuklar için en büyük hak olduğunu vurgulayarak derse giriş yaptı.

Doç. Dr. Büyük, hastanelerde farklı oyun yöntemleri kullanmada sağlık çalışanlarında hakim olan genel görüşün yeterli zaman olmadığı ve iş yüklerinin fazla olduğunu ifade etti. Ancak Büyük konuşmasında terapötik oyunların çocukları sakinleştirdiğini, korku ve anksiyetelerini azalttığını, işlem sırasında zorluk çıkarmayı önlediğini, işlem yaparken zamandan tasarruf sağlandığını ve iş yükünü azalttığını kanıt temelli araştırmalarla vurguladı.

Açılış dersinin ardından TÜBİTAK 2209-A kapsamında projeleri desteklenen öğrencilere ve danışmanlık yapan öğretim elemanlarına başarı belgeleri takdim edildi.

Belgelerin takdimi esnasında kısa bir konuşma yapan Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avci sözlerine başarısı tescillenmiş, standardize bir eğitim veren diğer bir deyişle akredite bir bölüm olmanın haklı gururunu yaşadığını söyleyerek başladı. Ayrıca Avci, bu yıl TÜBİTAK 2209-A projesi çıkaran üniversiteler arasında ön sıralarda sırada yer aldığımızı belirtti.

Bir sonraki yıl için öğrencilerden ilk sıraya yerleşmenin sözünü alan Avci’nın konuşmasının ardından öğrenciler akran yönderliği konusunda bilgilendirildi. Bu kapsamda Arş. Gör. Emel Güven, birinci sınıfların menti ve üçüncü sınıfların mentör olarak atandığını, her öğrencinin bir mentisinin/mentörünün olduğunu belirtti. Güven, akran yönderliği ile özellikle birinci sınıfların üniversiteye ve bölüme daha kolay uyumlanacağının vurgusunu yaptı.

Program, müzik dinletisi ve ikram ile son buldu.