MENU

Yeni Açılan OMÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Gelecek Planları Değerlendirildi
29 September 2023, Friday - 13:51
Updated: 29 September 2023, Friday - 13:51
A+ A-

Millî Eğitim Bakanlığı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği" protokolü çerçevesinde açılan OMÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (MTAL) gelecek planlarının değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

OMÜ MTAL’de gerçekleşen toplantıya; OMÜ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Ağar, Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, OMÜ Samsun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Gökhan Demir, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çetin Kurnaz, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İdris Sancaktar, akademisyenler ile öğretmenler katıldı.

“Öğrencilerin 4 yıl sonra istedikleri mesleği seçmelerini sağlamayı hedefliyoruz”

Toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Murat Ağar, “OMÜ MTAL’ye farklı bir misyon yükledi. İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve OMÜ arasında kurumsal iletişimi çok farklı noktalara taşıyacağını düşündüğümüz MTAL’nin açılışını yakın zamanda yaptık. Bu okula yüklediğimiz anlam çok farklı. Türkiye’deki birkaç ilde yürütülen üniversite-millî eğitim iş birliğine binaen doğrudan öğrenciye yansıtabilecek enerjisi, gücü olan ve yasal altyapısı bulunan bir okulu açma hedefimiz gerçekleşti. Protokolde belirlenmiş olan misyona ulaşacak öğretmenlerimizle buluşarak akademisyenlerimizin desteğini ve danışmanlığını almak istiyoruz. Diğer tarafta da öğrencimizle irtibat hâlinde olup, öğrencilerin 4 yıl sonra istedikleri mesleği seçmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Atölyelerimiz kurulmaya devam ediliyor. Akademik yönü olan ama mesleki eğitime de ilgi duyan öğrencilerimizle buluşacağımız bir okul konseptini hayata geçirdik. Bu konsepte uygun olarak da yazılım ve teknolojik altyapı barındıran bölümler açtık.” ifadelerini kullandı.

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantı, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

OMÜ MTAL hakkında

Yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte 120 öğrencinin ders başı yaptığı OMÜ MTAL’de; bilişim teknolojileri, yazılım geliştirme, siber güvenlik, elektrik-elektronik teknolojileri, savunma elektronik sistemleri, motorlu araçlar teknolojileri, elektrikli araçlar olmak üzere farklı bölüm ve dallarda eğitim verilecek.

X
Secure Login

This login is SSL protected