Pakistan’daki Lahor Üniversitesi ile Akademik İş Birliği Anlaşması
16 July 2023, Sunday - 13:29
Updated: 20 July 2023, Thursday - 15:15

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), uluslararasılaşma perspektifi doğrultusunda akademik iş birliği zeminini güçlendirmek için girişimlerine devam ediyor.

Bu amaçla OMÜ ve Pakistan’daki Lahor Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Çevrim içi (on-line) ortamda düzenlenen protokol töreninde imzalar, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Lahor Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammad Ashraf tarafından atıldı.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda çevrim içi bağlantıyla yapılan protokol törenine ayrıca Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çetin Kurnaz, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Okay Pekşen ile Uluslararası İlişkiler Birimi Uluslararası İş Birlikleri Ofisi sorumlusu Öğr. Gör. Birol Kurt katıldı.

Törende Lahor Üniversitesini ise Rektör Prof. Dr. Muhammad Ashraf’ın yanı sıra, Lahor Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı ve aynı zamanda Yazı İşleri Müdürü Ali Aslam ile Kalite Geliştirme Birimi Müdürü Muhammad Saad Zafar temsil etti.

Akademik düzeydeki ilişkilerin başlangıcı niteliğindeki protokol; her iki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişimini, farklı alanlarda ortak araştırmalar yapmayı, deneyim paylaşımını, projeler geliştirmeyi vb. faaliyetleri kapsıyor.

Lahor Üniversitesi Rektörü Ashraf “OMÜ’den üretken akademisyenlerle bir araya gelerek patent ve yayın anlamında fark yaratabiliriz”

Törende konuşan Lahor Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammad Ashraf, Türkiye’de 50’den fazla üniversiteyle anlaşmaları bulunduğuna dikkat çekerek “Yine Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile hâlihazırda projelerimiz var. Veteriner hekimlik ve sosyal bilimler alanlarında öne çıkan bir üniversiteyiz. Saha ziyaretleri gerçekleştirilebilirse daha somut adımlar için uygun atmosfer oluşacaktır diye düşünüyoruz. Özellikle patent ve yayın anlamında bizim akademik kadromuz çok güçlü ve OMÜ'den de üretken akademisyenlerle bir araya gelerek bu alanlarda fark yaratabiliriz. Dolayısıyla bu protokolü çok önemsiyoruz.” dedi.

Rektör Ünal “Hedefimiz; işlevsel bir protokolü eksen alarak daha güçlü ve verimli iş birliklerini sürdürmek”

Protokolün, Pakistan ve Türkiye açısından katkı sunması ve yararlı olmasını umut ettiklerini belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise şu değerlendirmede bulundu:

“OMÜ ve Lahor Üniversitesi arasında özellikle araştırma geliştirme (AR-GE) üzerinden ilişkiler kurulması ve bu yönlü bir gelecek inşa edilmesi bizleri son derece mutlu edecektir. İki üniversitenin potansiyelini dikkate almak suretiyle yapılacak anlaşma, hedeflerin gerçekleştirilmesi için bir zemin oluşturmalı ve etkin kılınmalı. Yani buradaki hedefimiz; işlevsel bir protokolü eksen alarak daha güçlü ve verimli iş birliklerini sürdürmek. Bu protokolle daha nitelikli işler ve daha nitelikli projeler ortaya konmalı. Ayrıca sizleri Samsun ve Üniversitemizde görmek isteriz. Zaten bizler de sizleri ziyaret etmek niyetindeyiz. Bir araya gelip aktif olarak neler yapabileceğimizi konuşmak, detaylandırmak ve projelendirmek arzusu içindeyiz. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Protokol töreni Rektör Prof. Dr. Ünal ve mevkidaşı Prof. Dr. Ashraf’ın iyi niyet temennileri ile sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected