TÜRKAK Yetkililerinin Katılımıyla Akreditasyon Toplantısı Düzenlendi
21 June 2023, Wednesday - 11:43
Updated: 21 June 2023, Wednesday - 14:38

Türk Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) 2023 yılı denetimlerinin değerlendirilmesi ve kalite çalışmalarının hazırlanması için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce (OMÜ-KİTAM) Akreditasyon Toplantısı gerçekleşti.

OMÜ Rektörlüğünde düzenlenen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan Başdenetçi Ferruh Tombul, Denetçi Neslihan Saraç ve Teknik Uzman Seden Arzu Birinci, KİTAM personelleri ve çok sayıda akademisyen katılım sağladı.

Rektör Ünal:  “Gözlemleriniz bizim için çok kıymetli, iyileşmenin bir fırsatı olarak değerlendiriyoruz”

KİTAM’ın mevcut akreditasyonunun devamlılığı yanında yeni kurulan Mikrobiyoloji Biriminin de denetiminin gerçekleştirileceğini ifade eden Rektör Ünal, “2022 yılında kurulan Mikrobiyoloji Birimi çalışmalarını numune hazırlık, ekim, inkübasyon ve temizlik alanı olacak şekilde tek akış yönü prensibine uygun olarak TS EN ISO/IEC 17025 şartlarına göre yürütecek. Ayrıca gıda tanımına giren tüm ürünlerin üretimi, işlenmesi, saklanması ve tüketiciye kadar geçen aşamalarındaki numunelerin mikrobiyolojik analizlerini gerçekleştirmeyi amaçlayan laboratuvarda tüm süreçler akreditasyona uygun olarak oluşturuldu. Gözlemleriniz bizim için çok kıymetli, iyileşmenin bir fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Umarım başarılı güzel bir denetim gerçekleştiririz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Alışır: “Tüm personele kalite farkındalık eğitimleri verildi”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır ise “Ondokuz Mayıs Üniversitesi; kaynakları etkin kullanan, sürekli iyileştirme felsefesini benimseyen, bağımsız tüm birimlerini bütüncül bir sistem içerisinde değerlendiren ve paydaşlarını sisteme dahil eden bir kalite yönetim anlayışına sahip. Tüm personele kalite farkındalık eğitimleri verildi. Personel yeterliliğinin ve altyapı olanaklarının hazırlanması tüm süreçlerin takibi, raporlanması ve arşivlenmesi için uygun yazılımın tasarlanması için çalışmalar yapıldı.” şeklinde konuştu.

“KİTAM’ın akreditasyon kapsamını arttıracak çalışmalar gerçekleştirdik”

Çevre Ölçüm Analiz Birimi kurularak alt yapı gereksinimlerinin tamamlandığını kaydeden Rektör Yardımcısı Alışır, “Metot doğrulama çalışmaları yaptık. KİTAM süreçlerine; birim entegre edilerek, akreditasyon gereklilikleri sağlandı. Laboratuvar FAPAS tarafından düzenlenen uluslararası katılımlı yeterlilik testinde, en iyi sonuç veren laboratuvarlardan olarak uluslararası yeterliliğini teyit etti. KİTAM’ın akreditasyon kapsamını arttırmak ve Helal Akreditasyon Belgeli Laboratuvar hedefini hayata geçirmek için mikrobiyoloji birimi altyapı çalışmalarını faaliyete geçirdik. Ayrıca gıdalarda mikrobiyolojik analiz metotlarının verifikasyon çalışmaları ile ölçüm belirsizliğinin hesaplanması ve bu yolla Üniversitemiz laboratuvar akreditasyonu kapsamının arttırılması için oluşturuldu.” diye konuştu.

Toplantı, fotoğraf çekimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected