Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, Türk Tarih Kurumu (TTK) Bilim Kurulu asli üyeliğine tekrar layık görüldü.
Kurumsal stratejisi ışığında bilim, teknoloji ve düşünce üretmeyi esas alan ve bütün akademik ve idari bileşenleriyle bu hedeflere odaklanan OMÜ’de, gösterdiği üstün akademik performanstan ötürü Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’nun üçüncü kez TTK Bilim Kurulu asli üyeliğine seçilmesi büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Türk ve Türkiye tarihini çağdaş sosyal bilim anlayışı doğrultusunda araştırmayı ve toplumdaki tarih şuurunu diri tutmayı misyon edinen, bünyesinde ülkemizin üst düzey akademisyenlerini bulunduran ve yaptığı bilimsel etkinlikler ve yayınlarıyla ülkemizde tarih disiplininde en önemli ve en stratejik kurum kimliğine sahip TTK’ya Bilim Kurulu asli üyesi olarak tekrar seçilip OMÜ’yü onurlandıran Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, yeniden üstlendiği bu görevi yine layıkıyla yapabilmeyi amaçladığını dile getirdi.
Genel Türk tarihi uzmanı Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, bu alanda yazdığı "Osmanlı Hâkimiyetine kadar Doğu Karadeniz’de Türkler", "11. – 13. Yüzyıllarda Türk – Gürcü İlişkileri", "Trabzon Rum Devleti", "İlk Çağ’dan Osmanlılara Samsun", "Tarih Boyunca Karadeniz", "Türk – Ermeni İlişkileri ve 1915 Olayları", “Fethedilenlerin Gözüyle Anadolu’nun Fethi” kitaplarıyla akademik yetkinliğini gözler önüne sermiştir.
2016 yılından itibaren TTK’nın desteği ile Türkiye ve Gürcistan tarihçilerini bir araya getiren "Türk – Gürcü İlişkileri" başlıklı çalıştay ve sempozyumların da düzenleyicisi olan Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’nun Karadeniz ve Kafkasya tarihi hakkındaki çalışmaları ise devam ediyor.
Prof. Dr. Tellioğlu, en son Türkiye Yazarlar Birliği Ödülleri'nde ‘inceleme’ dalında "Fethedilenlerin Gözüyle Anadolu’nun Fethi" eseriyle yılın yazarı olarak seçilmişti.