Rektör Ünal: “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Olarak TEKNOFEST Bünyesinde 17 Tane Ödül Almayı Başardık”
08 September 2022, Thursday - 20:53
Updated: 08 September 2022, Thursday - 20:58

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Üniversitenin akademik paydaş olarak katıldığı TEKNOFEST Karadeniz’de toplamda 17 ödülün sahibi olarak büyük bir başarıya imza attığını belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Geçen sene 10 adet olan ödül sayımızı bu sene daha da arttırmayı başardık”

Rektörlük Senato Salonunda derece elde eden takımlara verilen teşekkür belgesi takdim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversitemiz adına tescili yapılan 13 tane patentimiz var 2022 yılının ilk 6 ayına ait toplam hedefimiz 14 tane ama hedef konusunda da bir revizyon yaparak yıl sonuna kadar 20 sayısına çıkacağımızı öngörüyoruz. Bu 13 patentin 7 tanesi ISIF’te ödül aldı. Bunun dışındaki patentleri de dahil ettiğimizde Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak TEKNOFEST bünyesinde 17 tane ödül almayı başardık. Bunların arasında çok nitelikli ödüllerimiz var. Geçen sene 10 adet olan ödül sayımızı bu sene daha da arttırmayı başardık.” diyerek kazanılan ivmeye vurgu yaptı.

“Hedef Türkiye’nin ilk 11 üniversitesi arasında yer almak”

Konuşmasında Türkiye’nin ilk 11 üniversitesi arasında yer almayı hedeflediklerine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Daha önce OMÜ olarak öngördüğümüz hedef Türkiye’nin ilk 11 üniversitesi arasında yer almaktı. Bu başarılarla gerçekleştirilebilir hedefimize bir adım daha yaklaştık. Bunun güzel bir göstergesi var; biz geçen yıl patentte OMÜ olarak 12. sıradaydık bu yıl patent sayısıyla 4. sıraya yükseldik. Bu OMÜ açısından ümit verici bir gelişme.” ifadelerini kullandı.

“Lisans düzeyindeki öğrencilerin projelerinin artırılması ve lisans düzeyinde patent başvurusunun teşvik edilmesine önem gösterdik”

Göreve geldikleri günden bu yana OMÜ yönetimi olarak bazı düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Rektör Ünal, “Özellikle proje yazma, yazılan projenin bir yerden finanse edilmesi ve bunun da sistemin içerisinde normal bir süreç olarak değerlendirilmesini sağladık. Lisans düzeyindeki öğrencilerin projelerinin artırılması ve lisans düzeyinde patent başvurusunun teşvik edilmesine önem gösterdik. Bu noktada sadece lisans değil lisansüstü öğrencilerimizi de içerisine alan ve akademik personelle de güçlenen bir yapı oluşturulması sağladık.” dedi.

“Sadece Üniversite içerisinde değil ilimizdeki diğer kurumlara da proje eğitimi vermek üzere sahada olduk”

Başarıların kendilerini fazlasıyla heyecanlandırdığına ve mutlu ettiğine işaret eden Rektör Ünal, “OMÜ olarak TEKNOFEST’te iki görev üstlendik. Bunun ilki Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı Samsun’da birçok faaliyet düzenleyerek ağırlamak oldu. YÖK Başkanı Sayın Özvar, Üniversitemizden pozitif düşüncelerle ayrıldığını sizlere belirtmek isterim. İkincisi olarak ise TEKNOFEST’te paydaş bir kurumduk. Sadece Üniversite içerisinde değil ilimizdeki diğer kurumlara da proje eğitimi vermek üzere sahada olduk. Açtığımız 11 tane atölye ile sahaya fiilen girdik ve aldığımız ödüllerle kurduğumuz hayalin boşa gitmediğini görmüş olduk.” diyerek kurumsal atmosfer ve OMÜ’nün toplumsal etkisine dikkat çekti.

Rektör Ünal, konuşmasını “Akademik paydaş olarak katıldığımız ilk yılda başarılarıyla bizleri gururlandıran Ondokuz Mayıs Üniversitesi mensuplarımıza teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.” diyerek sonlandırdı.

X
Secure Login

This login is SSL protected