MENU

OMÜ Hayvan Hastanesinde Düşük Doz Lazer Tedavi Hizmeti Başladı
17 Mayıs 2024, Cuma - 13:30
Güncelleme: 22 Mayıs 2024, Çarşamba - 09:35
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, K-LASER® Veteriner Düşük Doz Lazer Cihazı ile tüm Karadeniz Bölgesi ve Samsun ilinde hastaları tedavi etmeye başladı.

Türkiye’de Veteriner Fakülteleri arasında 2’inci, bölgede ise 1’inci uygulama merkezi olan OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde, yürütücülüğünü İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Didem Pekmezci'nin üstlendiği ve Dr. Öğr. Üyesi Ümit Özcan ile Arş. Gör. Dr. Zeynep Nurselin Kot’tan oluşan proje ekibi, K-LASER® Veteriner Düşük Doz Lazer Cihazı ile hayvan dostlarımızı tedavi etmeye başladı.

Prof. Dr. Didem Pekmezci “Düşük Doz Lazer Terapi, hayvan dostlarımıza büyük bir konfor sağlamakta”

“Günümüzde teknolojinin sağlık alanındaki hızlı ilerleyişi, veteriner hekimlik uygulamalarını da olumlu yönde etkilemektedir.” diyen Prof. Dr. Pekmezci, söz konusu terapi yöntemi hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Veteriner Düşük Doz Lazer Terapi (Low-Level Laser Therapy - LLLT), özellikle son yıllarda dikkat çeken ve hayvan sağlığında başarıyla uygulanan yenilikçi bir tedavi yöntemi. Bu terapi, iyileşme süreçlerini hızlandırma, ağrıyı azaltma ve inflamasyonu (iltihaplanma) kontrol altına almada önemli avantajlar sunuyor. Dolayısıyla Düşük Doz Lazer terapi, hayvan dostlarımıza büyük bir konfor sağlamakta.”

“Ülkemizde Veteriner Fakülteleri arasında ikinci, bölgemizde ise birinci uygulayıcı merkeziz”

Bu yenilikçi tedavi yönteminin, hayvanların yaşam kalitesini artırmak, iyileşme süreçlerini hızlandırmak ve tedavi etkinliğini arttırmak amacıyla tercih edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Didem Pekmezci, “Veteriner Düşük Doz Lazer Terapi ile hastalarımızda akut/kronik ağrı yönetimi, dermatolojik problemler, inflamatuar hastalıklar, pankreatitis, sistitis, felin kronik gingivostomatitis ve yara iyileşmesi gibi birçok durumda kullanılmaktadır. Ülkemizde Veteriner Fakülteleri arasında ikinci, bölgemizde ise birinci uygulayıcı merkeziyiz ve büyük mutluluk duymaktayız.” diye konuştu.

Düşük Doz Lazer Terapi hakkında

Düşük Doz Lazer terapi, OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde can dostlarımız için bu tedaviyi hastalarına sunmaya başladı. Düşük doz lazer terapi, geleneksel tedavi yöntemlerinde kullanılan ilaçların daha düşük dozlarda kullanılmasını içeriyor. Bu yöntem, tutin tedavide kullanılan medikal ilaçların yan etkileri ve toksisitelerini azaltmayı amaçlamakta.

X
Secure Login

This login is SSL protected