Doç. Dr. Buğra Genç COST Programı’na Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı
Güncelleme: 30 Nisan 2024, Salı - 17:59
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Laboratuvar Hayvanları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Buğra Genç, COST European Cooperation in Science and Technology programının “CA22109 - Medicinal Plants for Animal Health Care: Translating Tradition into Modern Veterinary Medicine (MedPlants4Vet)'' aksiyonuna çalışma grubu üyesi olarak atandı.

Doç. Dr. Buğra Genç, hayvan hastalıklarının tedavisinde antimikrobiyal direnç ve tek tıp paradigmasına ilişkin ulusal ve uluslararası eylem planlarının hedefleriyle uyumlu olan ve yalnızca hayvanların değil, aynı zamanda hayvan sahiplerinin de sağlıklarını ele alan politika, düzenleme ve araştırmaları hedefleyen çalışma grubuna dâhil oldu.

European Green Deal’e göre CA22109 Grubu; organik tarımı önemli ölçüde artırma hedefiyle fitojenik ürünlerin organik çiftliklerde hayvan hastalıklarının ilk basamak tedavilerinde kullanılmasından ötürü veteriner bitkisel ilaçlarına duyulan ihtiyacın karşılanması, bitkisel ürünlerin bulunabilirliğine ilişkin açık taleplere rağmen mevcut Avrupa Birliği (AB) mevzuatındaki veteriner bitkisel tıbbi ürünler pazar iznini düzenleme konusunda eksikliklerin giderilmesi çerçevesinde çalışmalar yürütüyor.

OMÜ olarak akademisyenimizi tebrik ediyor, aksiyondaki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Secure Login

This login is SSL protected