YÖKAK Dış Değerlendirme Üyeleri OMÜ’nün Kalite Sürecine Dair İzlenimlerini Rektör Bilgiç’le Paylaştı
10 Ocak 2020, Cuma - 22:24
Güncelleme: 19 Mart 2020, Perşembe - 14:40

Yürürlüğe koyduğu Kalite Yönetim Sistemi’yle yenilikçi ve nitelikli kamu yönetimi yaklaşımlarını benimseyip bu yaklaşımları bütün kademelerinde uygulamaya çalışan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), kalite odaklı çalışmalarda uzmanlaşmış isimleri kampüste ağırlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezindeki (UZEM) “Kalite Güvence Sistemi Bilgilendirme Toplantısı”na davetli konuşmacılar olarak katılan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Üyeleri Prof. Dr. Ali Sınağ ve Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu toplantı sonrasında Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’le buluştu. Ziyarete ayrıca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ile OMÜ Kalite Koordinatörü Şube Müdürü ve aynı zamanda YÖKAK Dış Değerlendirme Üyesi Gülcan Akpınar da eşlik etti.

Ziyarette, Üniversitede başlayan ve kararlılıkla devam eden kalite merkezli çalışmalara ilişkin fikir, izlenim ve değerlendirmelerini Rektör Bilgiç’le paylaşan konuk YÖKAK Dış Değerlendirme Üyeleri, özellikle OMÜ’lü uzmanlarca geliştirilen KALEM yazılım sisteminin takdire şayan olduğunu vurgulayarak kalite çalışmalarında ciddi ve kayda değer mesafeler alındığını dile getirdiler.

Nazik ziyaretleri ve alakalarından ötürü konuklarına şükranlarını sunan Rektör Bilgiç ise Üniversitedeki dönüşümü sağlamak, yönetimsel süreçleri sistematik bir biçimde takip edebilmek ve kalite düzeyini yukarılara taşımak için motive olduklarına dikkat çekerek öğrenciler, akademisyenler, idari personel ve vatandaşlardan oluşan paydaşların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir emek verdiklerini kaydetti.