TSE Dış Tetkikçileri Rektör Bilgiç’i Ziyaret Etti
23 Ocak 2020, Perşembe - 13:09
Güncelleme: 18 Mart 2020, Çarşamba - 15:07

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Dış Tetkikçiler Grubu, TS ISO 1002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi için girişimde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) bu süreci belgelendirmek amacıyla Üniversiteyi ziyaret etti.

OMÜ’nün kalite sürecinde hizmet verdiği paydaşların memnuniyetini test edecek olan TSE Dış Tetkikçileri, Üniversite genelinde yapacakları kontroller öncesinde Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’le bir araya geldi.

TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı’nın öncülüğünde Rektörlüğü ziyaret eden TSE Dış Tetkikçiler Grubu; Tuncay Çimen, Nuray Balaban ve Murat Altınok’tan oluştu. Ziyarette ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ile OMÜ Kalite Koordinatörü Şube Müdürü ve aynı zamanda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Üyesi Gülcan Akpınar da bulundu.

Ziyarette OMÜ’nün kalite odaklı çalışmaları ile büyük bir performans sergilediğini ve ciddi bir sınavdan geçtiğini belirten Rektör Bilgiç, bu süreci istikrarlı hâle getirip uygunluk dereceleri ile de tescil ettirmek niyetinde olduklarını dile getirdi. Üniversite olarak kaliteyi içselleştirip, bunu bütün birimlerde uygulayarak kalite kültürünün kalıcılaşması için çaba gösterdiklerini kaydeden Rektör Bilgiç, bu sürecin uzun soluklu ama son derece önemli bir yolculuk olduğunun altını çizdi.

Rektör Bilgiç’e konukseverliği için teşekkür eden TSE heyeti de Üniversite yönetiminin kalite çalışmalarına verdiği desteğin Kalite Yönetim Sistemi’nin esenliği ve devamlılığı için elzem olduklarını vurguladılar.

TSE Dış Tetkikçiler Grubu, OMÜ’deki kalite çalışmaları ışığında 23 ve 23 Ocak 2020 tarihleri arasında “müşteri memnuniyeti”ni belgelendirmeye yönelik bir dizi denetleme çalışmaları yapacak.