Kitap Kurdu Öğrencilerden Rektör Bilgiç’e Anlamlı Hediyeler
27 Şubat 2020, Perşembe - 18:27
Güncelleme: 28 Şubat 2020, Cuma - 04:33

Samsun Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Samsun Okuma Vakti” projesi kapsamında Rektörlüğü ziyaret eden Atakum Cumhuriyet Anadolu Lisesinin kitap dostu öğrencileri, okudukları kitapları Rektör Bilgiç’e hediye ettiler.

Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ve beraberindeki heyetin rehberliğinde Rektörlüğü ziyaret eden kitap kurdu lise öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’le makamında buluştu.

Heyette; Atakum İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Kenan Arslan ve İsmail Kirendibi, Atakum Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nurşen Gülşen ve Rehber Öğretmen Tülay Engin yer aldı.

OMÜ çalışanlarına kitap bağışı çağrısı

Ziyarette İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, çok büyük bir ilgi gören ve her kesimden destek bulan “Samsun Okuma Vakti” projesine ilişkin yapılan hazırlık ve çalışmalar ile projenin gelecek vizyonunu Rektör Bilgiç’le paylaştı.

“Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap” mottosuyla hayata geçirilen projenin yeni hedefinin 1 milyon kitap ve pek çok kütüphane olduğuna dikkat çeken Müdür Yetik, bu bağlamda OMÜ çalışanlarına projeye kitap bağışlarıyla destek olmaları çağrısında bulundu.

Rektör Bilgiç ise kitap sevgisini kazandıracak ve içselleştirecek bu projeyi çok önemli ve değerli gördüğünü belirterek OMÜ ailesi olarak projenin gönülden destekçileri olduklarını dile getirdi. Üniversitenin, mevcut yazılı kitap envanteriyle de araştırmacılara ve kitapseverlere hitap ettiğini kaydeden Rektör Bilgiç, projenin desteklenmesi hususunda da özendirici ve hevesli bir tutum sergilediklerine dikkat çekti.

Kitabın; düşünen, hayal kuran, yeni ve farklı fikirler üretebilen ve kendini her yönüyle ifade edebilen donanımlı bireylerin yetiştirilmesinde çok büyük bir rolü olduğunu vurgulayan Rektör Bilgiç, OMÜ çalışanlarını “Samsun Okuma Vakti” projesine destek olmaya davet etti.

Kitaplar, hayatlarının başköşesinde

Ziyarette, Atakum Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri de kitapların, hayatlarının başköşesinde yer aldığını ifade ederken, Rektör Bilgiç nezdinde bütün kitapseverlere şükranlarını sundular.

Rektör Bilgiç, bozkırın bilgesi Aytmatov’un kitaplarıyla gençleri mutlu etti

Ardından liseli gençler, okudukları farklı türdeki kitapları Rektör Bilgiç’e hediye ederken, Rektör Bilgiç de yapılan jeste jestle karşılık vererek dünyaca ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’un kitaplarıyla gençleri sevindirdi. Karşılıklı takdimde 12. sınıf öğrencisi İrem Kılıç, Tarık Buğra’nın “Osmancık” adlı romanından küçük bir pasaj okuyarak, Rektör Bilgiç’e kitap sevgisini ve heyecanını gösterdi.