Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Dergisi (CEBED) Makale Çağrısı
01 Şubat 2022, Salı - 14:31
Güncelleme: 01 Şubat 2022, Salı - 14:31

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünce 2022 Mart ayı içerisinde yayımlanmaya başlayacak olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Dergisi (CEBED), Eğitim Bilimleri temel alanlarında hazırlanmış nitelikli araştırma ve incelemeleri yayımlayarak, eğitim bilimleri alanında bilimsel bilgi birikimine katkıda bulunmayı amaçlayan süreli bir yayındır. Okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim ve yetişkin eğitimi alanlarını doğrudan ilgilendiren deneysel, inceleme ve derleme yazılarını kapsamaktadır. Fen Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi, Eğitim Bilimleri, İlköğretim Matematik, Ortaöğretim Matematik, Sınıf Öğretmenliği ve bu alanlarla disiplinler arası çalışmalara yer veren ulusal hakemli bir dergidir.

Açık kaynak yayın politikasını benimseyen ve Dergipark sistemi üzerinden hizmet verecek olan dergi yılda iki kez yayımlanacaktır. Derginin yazım dilleri İngilizce ve Türkçedir. Dergide, makale gönderme, değerlendirme ve yayımlanma aşamalarında ücret talep edilmemekte olup, yazarlara telif ücreti de ödenmemektedir.

Derginin 2022 Mart sayısı için makale kabulü 1 Aralık 2021 tarihi itibarıyla başlamıştır.

Akademisyenler yayımlanmasını istedikleri makalelerini https://dergipark.org.tr/tr/pub/cebed linki üzerinden gönderebilmektedirler.