İstiklâlden İstikbâle Cumhuriyet Sempozyumu
02 Ağustos 2023, Çarşamba - 09:31
Güncelleme: 02 Ağustos 2023, Çarşamba - 09:32

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözleriyle Cumhuriyet ilan edilmiştir. Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi taçlanmış, çağdaş Türk demokrasisi bu laik siyasal dönüşümün kazanımı olmuştur. Ulusal egemenliğin, demokrasinin, ulus bilincinin, özgür aklın, birey olmanın, fırsat eşitliğinin, kadın haklarının, çağdaş hukukun, kültür-sanatın, akılcı ve bilimsel eğitimin, ekonomik kalkınmanın, uygar yaşamın ve barışın güvencesi Cumhuriyet, İstiklâl mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseri olmuştur.Doğuş Üniversitesi İstanbul Beykent Üniversitesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle 27-28 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul'da Cumhuriyetimizin 100. yılı onuruna ulusal nitelikli "İstiklâlden İstikbâle Cumhuriyet Sempozyumu" düzenlenmesi planlamıştır.