MENU

Ziraat Fakültesi 186 Mühendisi Mezun Etti
20 Haziran 2019, Perşembe - 16:00
Güncelleme: 22 Nisan 2020, Çarşamba - 12:39
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi, düzenlediği mezuniyet töreni ile 186 öğrencisini mezun etti.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Tekin Kara, akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı.

Mezun öğrencileri temsilen konuşan Fakülte birincisi Ali Kaan Aşkın,  ziraatın Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak en önemli sektörlerden biri olduğunu ifade ederek “Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarihin 100. yılında mezun olmaktan ayrıca gurur duyuyoruz. Ulu önder Atatürk’ün talimatı ve Türk milletinin geleceği için tarımın ilerlemesi amacıyla milletin efendisi çiftçilerle omuz omuza çalışarak ülkeye yararlı ziraat mühendisleri olacağımıza söz veriyoruz.“ dedi.

“Tarım ve ziraat mühendisi hayatta kalmanın iki unsurudur”

OMÜ Ziraat Fakültesinin 43. yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy da “İlk mezununu 1980 yılında veren Fakültemiz bu yıl 186 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşıyor. Bu gururu bizle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Tarım ve ziraat mühendisinin; yemenin, içmenin giyinmenin, hayatta kalmanın iki unsuru olduğuna işaret eden Dekan Hüsnü Demirsoy “Tarım iyi bir şekilde yapıldığında çok önemli bir gelir kaynağıdır. Örneğin Hollanda tarım ürünleri ihracatından yaklaşık 100 milyar Avro gelir sağlıyor. Ülkemizde ise 15 milyar Avro seviyesinde. Dolayısıyla gelişmekte olan ve tarım ülkesi olan Türkiye’de bu alanda yapılacak çok şey var. Yeter ki yeriniz doğru, gözünüz açık ve ufkunuz geniş olsun.” ifadelerini kullandı.

“Ziraat Fakültesinin son hasadı”

Mezun öğrencileri, Ziraat Fakültesinin son hasadı olarak değerlendiren Dekan Demirsoy, onların yetiştiren akademisyenlere ve ailelere teşekkür ederek mezunlara şöyle seslendi “Sevgili yeni meslektaşlarım, sizleri özleyeceğiz ve yaptıklarınızla gurur duyacağız. Sizden beklentimiz; ülkemizi ve insanını koşulsuz sevmeniz, aklınızı başkalarının eline teslim etmemenizdir. Ayaklarınızın üstüne güçlü bastığınızda da mezun olduğunuz Fakülteyi asla unutmayın. Fakültenize ve ihtiyacı olan kardeşlerinize hep destek olunuz. Çünkü artık siz Fakültemizin kıymetli bir parçasısınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan ile Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Fakülte birincisi Ali Kaan Aşkın’a, Fakülte ikincisi Mutlu Gün’e ve Fakülte üçüncüsü Enes Ardoğan’a hediye ve başarı belgelerini takdim etti. Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Tekin Kara da Fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne başarılarından dolayı hediye sundu.

Bitki Islahçıları Alt Birliğinin 2019 yılında düzenlediği “Milli Çeşit Geliştirmede Yerel Çeşitler Nelerdir?” konulu yarışmada birinci olan Tarla Bilimi Bölümü mezun öğrencileri Kezban Nur Alsancak, Elif Nur Yılmaz, İbrahim Hakkı Canpolat da teşekkür belgelerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın elinden aldı.
Fakülte ikincisi Mutlu Gün’ün okuttuğu ziraat mühendisleri yemininin ardından öğrenciler, mezuniyet sevinciyle keplerini fırlattı.

X
Secure Login

This login is SSL protected