MENU

Yeşilyurt MYO 8. Ulusal Kalıpçılık Zirvesinde
24 Eylül 2018, Pazartesi - 10:00
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:14
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türk kalıpçılık sektörünün gelişmesini sağlayacak fikirleri ortaya çıkarmak amacıyla kısa adı UKUB olan Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği tarafından Kocaeli Workinn Otel'de gerçekleştirilen 8. Ulusal Kalıpçılık Zirvesi’nin katılımcılarından biri de OMÜ Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu oldu. Sektörün önde gelen sivil toplum örgütü liderlerinin, firma yöneticilerinin ve akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı zirvenin bu yılki ana teması  “Havacılık ve Savunma Sanayii” oldu.

Öğrenci ve akademisyenlerini sektörle buluşturma çalışmaları kapsamında 8.Ulusal Kalıpçılık Zirvesi'nde stant açan Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu, “Endüstriyel Kalıpçılık Programı”nı tanıttı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen zirvede Müdür Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Yeşilyurt Meslek Yüksekokulunun çalışmaları ile Endüstriyel Kalıpçılık Programına dair detaylı bilgiler aktarırken, Endüstriyel Kalıpçılık Programını öğretim görevlileri Harun Çolak, Yusuf Yakut, Burhan Sarıoğlu ve programda eğitim gören 11 öğrenci de programın tanıtımında görev aldı.

MYO heyeti, standı ziyaret eden sektör temsilcilerine Endüstriyel Kalıpçılık Programının Samsun Organize Sanayi Bölgesinde yürüttüğü 3+1 Dönem Eğitim Modeli ile kalıpçı teknikeri yetiştirme, atölye ve laboratuvarlar hakkında bilgi verdi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Etkinlikte ziyaretçilere, MYO broşürleri ve İş Yeri Eğitimi ve Uygulaması Rehberi de dağıtıldı. Ayrıca, zirveye katılan akademisyen ve öğrenciler, kalıpçılık sektöründe önde gelen isimlerin sunumlarını izleyerek, ülkemizde ve dünyada otomotiv, havacılık, savunma sanayiinde kalıp malzemeleri tasarımı ve yeni üretim tekniklerini tanıma fırsatı buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected