MENU

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Türkiye’nin İsmini Dünyaya Duyurdu
31 Ekim 2018, Çarşamba - 17:02
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 15:07
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

15-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İtalya'nın Venedik kentinde (Jesolo) yapılan WAKO Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Millî Takımımız 5 altın, 9 gümüş ve 15 bronz olmak üzere toplamda 29 madalya kazandı. 82 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, dünya 1.’si ve 2.’si oldu.

İlkadım Belediyesi Spor Kulübü sporcusu ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Hamide Yavuz (52 kg) Gençler “full contact” branşında dünya şampiyonu ve Rekreasyon Bölümü 1. sınıf öğrencisi Büşra Taşdemir (48 kg) ise “low kick” branşında dünya ikincisi oldu.

Büyük bir başarıya imza atan öğrencileri makamında ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, sporcuları başarılarından dolayı kutlayarak kendilerine Üniversitenin hediyelerini takdim etti. Şampiyon öğrenciler de Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e kick boks tişörtü hediye ettiler.

Ziyarete, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Yalçın Taşmektepligil, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ile sporcuların antrenörleri Fatih Karagül de eşlik etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected