MENU

Üniversitelilerden Çocuklara Çevre Eğitimi
22 Mart 2019, Cuma - 15:18
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 17:45
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan ve içerisinde Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) de yer aldığı “Emeğimiz Eğitim İçin” projesi kapsamında OMÜ öğrenci kulüplerinden Deniz Elçileri Topluluğu, suda yaşayan canlıların korunması ve temiz çevre bilincinin oluşması için çocuklara "Mavi Bir Gelecek" başlığıyla çeşitli eğitimler verdi.

OMÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Terzi koordinatörlüğünde, Asarcık ilçesine bağlı Gökgöl Şehit Mahir Emen İlkokulunu ziyaret eden Deniz Elçileri Topluluğu öğrencileri; Deniz Eğitim Atölyesi ile yaşam döngüsü, su ve çevre temalı sunumlar yaptı.

Hem eğitim hem eğlence

Eğitimlerde; deniz ekosistemi ile ilgili eğitsel oyunlar, okul dışı çevre düzenlemesi, okul iç ve dış duvarlarına görsel çizimler ve çocuklar için yüz boyama gibi faaliyetlere yer verilirken, yine üniversite öğrencileri tarafından "Mahremiyet Eğitimi", "Tarih Atölyesi" ve "Resimleriyle Çocuk" gibi çocuklar için hem eğitici hem de eğlenceli atölyeler yapıldı. Ayrıca, çocuklara bir aile resmi çizdirilerek resimlerin psikanalitik değerlendirmesi yapılırken, Okul Müdürü ve öğretmenlerin de katıldığı çocuk oyunları hep birlikte oynandı. Öğrencilere kitap ve balon dağıtan üniversite öğrencileri ile çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.

Bunların yanı sıra Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi Ecem Üner, sosyal medya aracılığıyla topladıkları çanta ve kırtasiye yardımlarını öğrencilere dağıttı.

Hemşirelik yüksek lisans öğrencisi Dilek Çayırezmez ise "Bir yüz boyamak bile çocuklar için mutluluk vericiydi. Biz de onların mutlu olması için her şeyi yaptık. Görsel ve eğitsel oyunlarla onlarla biz de eğlendik" diyerek duygularını ifade etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected