MENU

Tıp Fakültesi Eğiticilerin Eğitimi Programında Sertifikalar Verildi
14 Şubat 2020, Cuma - 20:12
Güncelleme: 14 Şubat 2020, Cuma - 21:18
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

“Eğiticilerin Eğitimi” projesi kapsamında düzenlenen eğitim programına katılan 22 Tıp Fakültesi öğretim elemanına, 5 günlük eğitimin sonunda sertifika verildi.

Tıp Fakültesinde verilen 40 saatlik eğitimin sonunda eğitmenler ve katılımcılara sertifikalarını, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç takdim etti.

Eğitimin sonunda düşüncelerini dile getiren öğretim elemanı ve eğitmenler, eğitim programı hakkında izlenim ve edinimlerini paylaşarak beklentilerini dile getirdiler.

“Üniversitede çalışmanın ilk şartı eğitim gönüllüsü olmaktır”

Sertifika töreni öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Bu güzel ana şahit olmaktan dolayı çok mutluyum. Özellikle paylaştığınız geri bildirimlerle de eğitim boyunca yaşadıklarınız, kazanımlarınız ve endişeleriniz hakkında bilgi edinme şansımız oldu. Üniversite çatısı altında bulunmamızın en önemli sebebi olan ‘eğitim’ konusunda, burada bulunanların yeterliliğini artırdığını, Üniversitemiz ve öğrencilerimize çok daha iyi şeyler verebileceklerini görmek beni oldukça sevindirdi ve gururlandırdı. Sonuçta üniversitede çalışmanın ilk şartı eğitim gönüllüsü olmak ve nitelikli insan yetiştirmek. Her birinizin, dışarıda her türlü mali imkâna sahip bir işte çalışma şansı varken, tercihlerinizi eğitmekten yana kullanmanız, eğitimle ilgili istekliliğinizi ortaya koyuyor. Bu sebeple hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.

Araştırma ve bilgi üretmenin de akademisyenliğin gerekliliklerinden olduğunu hatırlatan Rektör Sait Bilgiç “Bu konuda akademisyenlerimizin uygun imkânlara ulaşabilmesi için Tıp Fakültesinde eğitimler verileceğini duymaktan da mutluluk duydum. Tıp Fakültesi Dekanımızı ve Dekan Yardımcılarımızı tebrik ediyorum. Bu eğitimlerin yanında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji ve Transfer Ofisi çalışanlarımızdan da yardım alabilir, düzenledikleri proje eğitimlerine katılabilirsiniz.” diye konuştu.

“Akademik eğitim sistemini, akademisyenlerin iyi bilmesi ve uygulaması gerek”

Bir akademisyenin, sürekli öğrenmeye ve kendini yenilemeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Rektör Bilgiç, eğitim programlarının bu açıdan da gerekli olduğunu dile getirdi.

İyi bir akademisyen olmanın, bireysel farklılık kazandırdığına da dikkat çeken Prof. Dr. Sait Bilgiç, akademik eğitim sisteminin, akademisyenler tarafından çok iyi bilinmesi ve uygulanması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle, farklı fakültelerde düzenlenen ‘Eğiticilerin Eğitimi’ projesini çok önemsediklerini ifade eden Rektör Sait Bilgiç şöyle devam etti: “Aynı zamanda bu projeyi, hem Üniversitemizde başarıyla sürdürülen ve önemli bir mesafe kat ettiğimiz kalite yönetim sistemi sürecinin bir parçası, hem de eğitim kurumu olmanın gerekliliği olarak görüyoruz.”

Verdikleri emek ve yaptıkları fedakârlık için eğitmenlere teşekkür eden Rektör Bilgiç “Eğitmenlerimizin verdiği emeğin gönüllerde büyük bir karşılığı var. Ülkemizin geleceği için yaptığınız her şey çok önemli. Bir şeyler yapan ve yaptığı şeyi ortaya koyabilen herkese Üniversitemizin kapısı açık. Bu topraklarda özgürce yaşayabilmemiz için canlarını feda eden şehitlerimizin fedakârlıkları yanında bizim yaptığımız hiçbir fedakârlık yeterli değil. İnşallah sizler de çalışmalarınızla kurumumuza iz bırakan işler başaracaksınız.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, akademisyenlerden eğitim çalışmalarının yanı sıra AR-GE ve yararlı yayın çıkarma faaliyetlerinde de bulunmaları temennisinde bulundu.

Konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, eğitim alan öğretim elemanlarına ve eğitmenlere sertifikalarını takdim etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected