MENU

Terme MYO Liseli Gençleri Ağırladı
08 Mayıs 2019, Çarşamba - 09:38
Güncelleme: 23 Ocak 2020, Perşembe - 15:31
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO); Millî Eğitim İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği program çerçevesinde, ilçede bulunan meslek liselerine yönelik tanıtım etkinliği gerçekleştirdi.

Yapılan etkinlikle lise öğrencileri ve öğretmenleri, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi tarafından Yüksekokulda ağırlandı.

“Bir yarıyıl firma eğitimi ile mezun ediyoruz”

Terme MYO hakkında detaylı bir sunum yapan Doç. Dr. Erol Terzi, bu tür etkinliklerin önemine değinerek lise öğrencilerinin üniversiteye geçişlerinde bilinçli tercih yapmalarının önemine vurgu yaptı. Terzi yaptığı konuşmada ”İlçede bulunan ön lisans programları; firmalara yönelik teknik ve nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması noktasında önem taşıyor. Sanayide ihtiyaç duyulan ve firmalara yönelik nitelikli ve mesleki olarak donanımlı personel ihtiyacının karşılanması doğrultusunda eğitim anlayışı ve yaklaşımıyla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu bağlamda öğrencilerimiz, uygulama alanlarına göre 1 yarıyıl firma eğitimi alarak mezun olmakta. 3 dönem okul eğitimi, 1 dönem de firma eğitimiyle donanımlı bir şekilde mezunlar vermeyi amaçlıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Yapılan etkinlik kapsamında; Terme MYO’da bulunan bölüm-programların amacı, hedefleri ve lisans programlarına geçişler hakkında bilgiler verilerek bölümlerde görev yapan akademik personel, lise öğrencileri ile tanıştırıldı. Keyifli bir ortamda gerçekleşen programda lise öğrencileri, merak ettikleri sorulara cevap bulduklarını ve Üniversiteyi yakından tanıma fırsatı yakaladıklarını ifade ettiler.

“Her zaman iş birliğine hazırız”

Programı oldukça faydalı bulduklarını belirten lise öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür eden Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, her zaman iş birliğine hazır olduklarını ve liselere yönelik bu tür tanıtım faaliyetlerini ilerleyen dönemlerde de arttırarak devam ettirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

X
Secure Login

This login is SSL protected