MENU

Samsun Teknopark’a Yönelik Yeni Vizyon Çalışmaları Düzenlenen Toplantıyla Masaya Yatırıldı
24 Ekim 2023, Salı - 15:11
Güncelleme: 26 Ekim 2023, Perşembe - 14:14
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun Teknopark ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ne (OMÜ-TTO) yönelik yeni vizyon çalışmalarının değerlendirildiği ‘Samsun İli Olağan Kaymakamlar Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Samsun Teknopark ev sahipliğinde Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleşen toplantıya; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Vali Yardımcıları Şevket Cinbir, Kemal Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı ve Samsun’un 17 ilçesinin kaymakamları katıldı. 

Samsun Teknopark ve OMÜ TTO’nun tanıtılması ve faaliyetlerinin aktarılması ile başlayan toplantıda Samsun Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz ile OMÜ-TTO Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İdris Sancaktar, kaymakamların desteği ile olası eğitimler, iş birlikleri, projeler, girişimcilik, kurumun istihdama yönelik katkılarının neler olabileceği, Samsun Teknopark Ballıca Ek Alan hakkında detaylar, firmaların ticarileştirilmiş ürün ve projeleri, girişimcilik yaşının düşürülmesi ve girişimciliğe yönelik oluşturulabilecek fonlar üzerine stratejiler, OMÜ-TTO’nun modülleri, sanayiye verilebilecek proje yazım desteği ile FSMH ve ticarileştirme konularını detaylı bir şekilde anlattı.

Kurumlar arasındaki koordinasyona yönelik fikir alışverişlerinin de yapıldığı toplantı; üst yöneticilerin Samsun Teknopark ile OMÜ-TTO’nun yeni vizyonuna ilişkin görüşlerini sunmasıyla sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected