MENU

Samsun Teknopark 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
02 Mart 2020, Pazartesi - 22:39
Güncelleme: 03 Mart 2020, Salı - 10:36
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesindeki Samsun Teknopark, 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı şirket merkezinde gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in de katıldığı Genel Kurul Toplantısı, Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın konuşmasıyla başladı.

Samsun Teknopark’ın gerçekleştirdiği faaliyet ve gösterdiği başarılardan bahseden Rektör Yardımcısı Kuran “Her sene teknoparkların performansları, araştırma geliştirme (AR-GE) çıktıları, bünyelerindeki kuluçka merkezlerinin üretkenliği ve teknoloji transferi gibi faaliyetlerle değerlendirilmektedir ve bu değerlendirme sonucunda 2018 yılı verilerine göre Samsun Teknopark, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 2019 yılı Kasım ayında düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde, Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kategorisi’nde birincilik ödülüne layık görülmüştür.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kuran "Gelecekten ümitliyiz"

Geleceğe yönelik iyimser ve umutlu olduklarını kaydeden Prof. Dr. Kuran “Yeni dönemin; şehrimizdeki kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin güçlenerek artacağı ve geleceğe giden yolda bilim, teknoloji ve inovasyonla dolu emin adımların atılacağı bir dönem olması dileklerimle.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Rektör Yardımcısı Kuran’ın konuşmasının ardından toplantıda ilk olarak 2019 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Raporda yıl içerisinde Teknopark bünyesinde yürütülen projeler ile düzenlenen eğitim ve etkinliklere odaklanıldı. Ardından 2019 Yılı Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimle yeni yönetim kurulu belirlendi.

Samsun Teknopark’ın Yönetim Kurulu şu kurumlardan oluştu:

1- Ondokuz Mayıs Üniversitesi

2- Anakent İmar İnşaat Ticaret Limited Şirketi

3- Samsun Ticaret ve Sanayi Odası

4- Samsun Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı

5- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı

6- Sampa Otomotiv A.Ş.

7- Akay Pharma İlaç ve Sağlık Ürünleri A.Ş.

X
Secure Login

This login is SSL protected