MENU

Sampa ve Samsun Teknopark Salgına Karşı Ürettikleri Koruyucu Yüz Siperleriyle Sağlık Çalışanlarının Yanında
04 Nisan 2020, Cumartesi - 22:29
Güncelleme: 05 Nisan 2020, Pazar - 02:20
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Sampa ve Samsun Teknopark iş birliğiyle yürütülen projede, kutsal görevleri başında Covid-19 (korona virüs) salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları için 10 bin adet yüz siperi tutucusu üretildi.

Sampa, dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de hızla yayılmaya devam eden korona virüs salgınıyla mücadelede sağlık çalışanları için kritik önem taşıyan yüz siperi tutucusu imal etti. Samsun Teknopark ve Sampa Araştırma Geliştirme (AR-GE) Merkezi CAMP iş birliğiyle yürütülen projede, kısa sürede kalıp ve ekipman hazırlığı tamamlanarak Sampa Plastik Enjeksiyon Fabrikası’nda 10 bin adet koruyucu yüz siperliği üretildi. Sampa Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Üstündağ ve COO’su Volkan Köseoğlu, üretilen siper tutucuları Samsun Teknopark Genel Müdürü Buğra Çolak’a teslim etti.

Montajı tamamlanan siper tutucuları ise mücadelenin önemli kalelerinden Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere ihtiyaç sahibi kuruluşlara bağışlanarak zorlu koşullarda görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarının hizmetine sunuldu.

Sampa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tarık Altuncu “Başta sağlık ve lojistik olmak üzere hayati görevlerini yerine getiren tüm sektör çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarım”

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçtiğimizi belirten Sampa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tarık Altuncu “Sampa olarak bu dünyadaki en önemli görevimizin; yalnızca zorlu yol koşulları için parçalar üretmek değil, aynı zamanda çetin zamanlarda topluma elimizden gelen desteği sunmak olduğuna inanıyorum. Birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde lojistik sektörünün devamlılığa yönelik aldığımız önlemler çerçevesinde üretimimizi sürdürüyor, bunun yanı sıra sağlık çalışanlarının yüz siperi ihtiyaçlarına destek olmak için gayretle çalışıyoruz. Başta sağlık ve lojistik olmak üzere hayati görevlerini yerine getiren tüm sektör çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarım.” dedi.

Sampa hakkında

Sampa, 1950 yılına dayanan derin üretim tecrübesiyle 100 bin metrekarelik bir entegre üretim kampüsünde faaliyet gösteren global bir şirket. Sampa, kusursuz tasarımları ve kendi geliştirdiği malzeme ve bileşenlerle Avrupa ve Amerika menşeli ağır vasıtalara, römorklara, otobüslere, ayrıca savunma sanayisine, raylı sistemlere ve hafif ticari araçlara uygun, uzun ömürlü ve son derece dayanıklı parçalar geliştiriyor ve üretiyor. Sampa, güvenli üretim yapmak, en iyi ürünleri sunmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak için 9 ayrı kalite sistemi uyguluyor. Sampa’nın üretim tesisleri ayrıca üstün kalite ve müşteri memnuniyetini temsil eden Ford Q1 Sertifikası ile ödüllendirildi. Samsun’da bulunan merkez ofisi ve fabrikalarından 140 ülkeye ihracatın yanı sıra, Sampa’nın; ABD, İngiltere ve İrlanda, İtalya, İspanya, Fransa, Avustralya, Meksika, Almanya, Çin, Rusya, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirliği, Nijerya ve Romanya’da ofisleri, depoları ve iştirakleri bulunmaktadır.

Sektörün en gelişmiş AR-GE merkezi

Sampa’nın 15 milyon dolarlık yatırımla kurduğu Center for Advanced Materials & Parts (CAMP); en parlak yeteneklerin, yenilikçi bir düşünce yapısıyla aftermarket ve OEM için kaliteli ürünlere hayat verdiği kapsamlı bir AR-GE merkezi. 3 bin metrekarelik alana kurulan CAMP, yüksek teknolojiye sahip Laboratuvar ve Malzeme Teknolojileri, Ürün Teknolojileri, Mühendislik ve Metot, Kalıp ve Donanım Tasarımı, Fikrî Haklar ve Proje Yönetimi olmak üzere 5 birimden oluşuyor. Sampa, kurum içi inovasyonu zirveye çıkarmak hedefiyle yıllık cirosunun yüzde 2,5’ini CAMP’e ayırıyor ve bu yaklaşımıyla benzersiz bir konuma sahip.

Daha fazlası için iletişim bilgisi marcom@sampa.com

X
Secure Login

This login is SSL protected