MENU

Sağlık Yönetimi Mezunu Nasıl İş Bulur?
13 Şubat 2020, Perşembe - 16:55
Güncelleme: 01 Nisan 2020, Çarşamba - 13:01
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından “Kariyer Günleri” kapsamında “Sağlık Yönetiminde Uygulama Örnekleri ile İş Görüşme Teknikleri” söyleşisi gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’ndaki söyleşiye, konuşmacı olarak Samsun Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi A. Yunus Sarıyıldız katıldı.

Program Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Elif Dikmetaş Yardan’ın açılış konuşması ve ardından son sınıf öğrencisi Serdar Topaloğlu’nun şiir dinletisi ile başladı.

Dr. Öğr. Üyesi A. Yunus Sarıyıldız söyleşisinde, Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin mezun olduktan sonra sektöre giriş sürecinde nasıl iş başvurusu yapacağı, mülakat için nasıl hazırlık yapmaları gerektiği ve iş arama süreçlerinde belirleyecekleri yol haritasıyla ilgili birikimlerini aktardı.
İşe alım esnasında insan kaynaklarını etkileyen faktörlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Sarıyıldız, sağlık yöneticilerinin bir iş başvurusunda dikkat ettikleri en önemli kriterlerin; doğru öz geçmiş hazırlamak, etkili iletişim kurmak ve işe alım müdürü ile gerçekleştirilen mülakatın seviyesi olduğunu ifade etti.

Sarıyıldız, son olarak iş başvurularının artık dijitalleştiğini ve mutlaka herkesin dijital bir platform üzerinden öz geçmiş oluşturması gerektiğini belirtti.

X
Secure Login

This login is SSL protected