MENU

Orta Karadeniz Kariyer Fuarı Samsun’da Başladı
11 Ocak 2024, Perşembe - 10:46
Güncelleme: 15 Ocak 2024, Pazartesi - 15:09
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Sektör temsilcileri ile üniversite öğrencilerinin buluştuğu fuarda OMÜ de stant açtı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinasyonu ve Samsun Üniversitesi (SAMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF'24), Samsun’da başladı.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan fuar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Amasya Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin yanı sıra Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda ziyaretçilere kapılarını açtı.

AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen kariyer fuarlarının eğitim ve iş dünyasını bir araya getirerek, teori ve pratik arasındaki farkı ortadan kaldırarak, gençlerin iş hayatına hazır nitelikli bireyler olarak yetişmesine vesile olduğunu kaydetti. Aksu, OKAF24’ün gençlerin geleceğine ışık olacak bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir de OKAF ile üniversite öğrencilerinin yetenekleri ve niteliklerini geliştirdiklerini dile getirdi. Gençlerin sektörle buluşmasında bunun gibi fuarların çok önemli olduğunu belirten Cinbir, "Samsun sanayiden turizme sahip olduğu potansiyeli harekete geçirme noktasında büyük bir çaba içindedir. Bu potansiyel harekete geçtiğinde istihdam edilecek çok gence ihtiyacımız olacak." dedi.

Açılışta konuşan OMÜ Rektörü Yavuz Ünal, son dönemde şartlara bakıldığında diplomanın tek başına iş görmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu fuarlar, diplomanın arkasında birtakım yeterliliklerin, daha doğrusu yeteneklerin geliştirilmesi ve bunun da ispatlanması gerektiğini bize öğreten önemli bir fırsat. Burada mümkün olduğu kadar sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personelle ilişki kurması, daha sonra bunu staj ve istihdamla sürdürülmesi edilen bir şey. Öğrenciler, eğer kendi geleceğinizle alakalı nitelikli bir planlama yapıyorsanız bugün tam o gün. Bunu fırsat olarak değerlendirmeniz gerekiyor."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir konuşmasında, OKAF24’ün Samsun şehri ve Karadeniz Bölgesi için çok önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çekerek, eğitimin iş dünyası ile entegre olmasının, öğrencilerin iş yaşamını kolayca aşina olmasına yardımcı olurken, büyük şirketlerin de, nitelikli bireylere ulaşmasında büyük fayda sağladığını belirtti.

Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın, 8 üniversite ile 40'ın üzerinde kamu ve 130'un üzerinde nitelikli işgücü istihdam eden firma ile OKAF'24'te öğrencilerle bulaştıklarını dile getirdi.

Açılışa, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Turabi, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, belediye başkanları, sektör temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından fuarını açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri hep birlik fuar alanında stant açan firma ve kurumları ziyaret etti. Fuarın açılışında aynı zamanda Sahra Sıhhiye Okulu Bando Takımı konser verdi.

OMÜ standı talep gördü

Fuarda Ondokuz Mayıs Üniversitesi de stant açtı. OMÜ standında gençlere kariyer imkânları, staj olanakları, bölümler, sosyal imkânlar ve kampüsle ilgili bilgiler verildi, gençlerden gelen soruları yanıtlandı. Aynı zamanda bilgi yarışmasının gerçekleştirildiği stantta katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi. 

Rektör Ünal ve OMÜ Yönetimi fuar alanı gezdi

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar alanını ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve OMÜ yönetimi stantları gezerek katılımcı kurum ve firma yetkilileriyle bilgi alış verişinde bulundu. Yapılan görüşmelerde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Şener Şentürk, Doç. Dr. Gökhan Demir, Samsun Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı ve Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Çağlar da yer aldı.

Orta Karadeniz Kariyer Fuarı hakkında

Öğrenci ve mezunların kariyer hedeflerine ulaşmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen OKAF’24, eğitim ve iş dünyasını bir araya getiriyor. Fuar, katılımcıların niteliklerini ve deneyimlerini artırmalarına, bilinçli kariyer hedefleri oluşturmalarına ve sektör liderleriyle doğrudan iletişim kurmalarına olanak tanıyan dinamik bir platform olarak öne çıkıyor. Fuarda yer alan mülakat odaları sayesinde, firmalar ihtiyaçlarına uygun adayları daha yakından tanıma ve doğrudan işe alma fırsatı buluyorlar. Aynı zamanda, sponsorluk imkânları firmalara marka bilinirliklerini artırma ve yetenekli bireylerle etkileşimde bulunma şansı sunuyor. Bu özelliklerle OKAF’24, eğitim ve iş dünyası arasında etkili bir köprü işlevi görüyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected