MENU

Ormancılık Bölümü Öğrencileri Arazi Tatbikatlarına Yönelik Uygulamaları Başarıyla Tamamladı
25 Nisan 2024, Perşembe - 11:17
Güncelleme: 02 Mayıs 2024, Perşembe - 10:50
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu (MYO) Ormancılık Bölümü Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı bünyesindeki ikinci sınıf öğrencileri, teorik bilgilerini arazide yapılan uygulamalar ile pekiştiriyor.

"Arazi Tatbikatları" dersi kapsamında yapılan arazi uygulamasına; Ormancılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Cemile Çakır, Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali Sürmen, işletme şefleri Oğuzhan Cindoruk, Ahmet Çelik, Ekin Akçay, M. Musab Parlak, Mine Çoruh, Ramazan Atar, orman muhafaza memurları ve diğer işletme personeli ile ormancılık bölümü 2. sınıf öğrencileri katıldı.

Uygulama programında ilk olarak Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki Yangın İlk Müdahale Ekip Binası'nda orman yangınlarında kullanılan arazöz ve yangın işçileri elbiseleri ile yangınlarda kullanılan aletler tanıtıldı. Akabinde ise yangına hassas bölgelerde yer alan yangın emniyet yolları ve yangın havuzlarıyla ilgili bilgiler verildi. Ayrıca, 7/24 gözetleme yapılan ve ilk müdahalede etkili rol oynayan Dümrek Yangın Gözetleme Kulesi hakkında görevliler tarafından detaylar aktarıldı.  

Programda daha sonra orman zararlılarına karşı kullanılan biyolojik ve biyoteknik mücadelelere yönelik paylaşımlarda bulunuldu. Program, dümrek şefliği sınırlarında yer alan, ülkemizin değerlerinin gelecek yıllara aktarıldığı ve kaliteli tohumların üretildiği Tohum Bahçesi de gezilerek tohum bahçesinin kuruluşu ve işleyişine dair öğrenciler bilgilendirildi.

Programda öğrenciler yanı sıra, Vezirköprü Merkez Deposu'ndaki depo işleri, burada utulan defterler ve gelen orman emvallerinin (malları) işlenişini gözlemleme fırsatı buldu.

Hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona ererken, öğrenciler sahada yaparak, yaşayarak mesleki bilgilerini pekiştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected