MENU

OMÜSEM Yerel Seçimlere Hazırlıyor
25 Ekim 2018, Perşembe - 14:43
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) ilk kez, yerel seçimlerde, belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliğine aday olmayı düşünen ya da siyaset yapmaya ilgi duyan kişilere, seçimlere bilimsel ve etkili hazırlık donanımı sağlamak amacıyla eğitim verecek.

OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri; Prof. Dr. Ahmet Mutlu, Prof. Dr. Nuray Keskin ile OMÜ İletişim Fakültesi öğretim üyeleri;  Doç. Dr. Onur Bekiroğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Mevlüde Nur Erdem tarafından 17, 18, 24, 25 Kasım 2018 tarihlerinde verilecek eğitim 20 saat sürecek.

Eğitim; "Belediyelerden Beklentiler Nelerdir?", "Seçimlerde Temel Başarı Unsurları", "Siyasal İletişim ve Seçim Kampanyası" konu başlıklarından oluşacak. Katılım ve yerel demokrasi gerekleri, yerel hizmet gerekleri, seçmen tercihini belirleyen faktörler, seçim kazanan kampanyaların ve belediye başkanlarının genel nitelikleri, aday imajı, hitabet ve beden dili, pazarlama yönetimi, dijital medya ve halkla ilişkiler, sosyal psikoloji ve gündem belirleme konularının yanı sıra; etkili iletişim teknikleri, sloganlar ve mesajlar, yerel medya kullanımı, sosyal medya kullanımı, kamuoyu araştırması, yerel seçim kampanyasının işlevleri, yerel seçim kampanyası nasıl yürütülür?, yerel seçim kampanyasının planlanması ve finansmanı, kampanya hazırlanması alt başlıkları da anlatılacak.

OMÜSEM Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilecek eğitimin sonunda, devam şartlarını yerini getiren katılımcılara “katılım belgesi” verilecek.

Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgiye; sem.omu.edu.tr adresi yoluyla OMÜSEM’in kurumsal web sitesinden ulaşabilirsiniz.

X
Secure Login

This login is SSL protected