MENU

OMÜ’den Emeklilere Özel Gece
31 Ocak 2020, Cuma - 22:46
Güncelleme: 24 Şubat 2020, Pazartesi - 23:39
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) düzenlediği geleneksel “OMÜ Emekliler Günü” yemeğinde emekli akademik ve idari çalışanlar ile kurum çalışanları bir araya geldi. 

Kurupelit Kampüsünde yer alan Hoşkadem Salonundaki davete; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ile Prof. Dr. Mehmet Kuran başta olmak üzere fakülte dekanları, akademik ve idari çalışanlar ile kurumdan son bir yılda emekli olan yaklaşık 60 personel ve aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Emekliler Gecesi’ne katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Aile buluşmaları her zaman arzulanan buluşmalardır. Bugün de OMÜ çatısı altında beraber çalıştığımız arkadaşlarımızla, çalışmaya devam eden arkadaşlarımızın bir araya gelmesi bizi onurlandırdı.” dedi.

“OMÜ’nün adına yakışır güce erişmesi için hizmet ettik ve etmeye devam ediyoruz””

OMÜ’nün Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Rektör Sait Bilgiç şöyle devam etti: “Samsun ülkemizin önemli bir şehri. Atatürk’ün liderliğinde Milli Mücadelenin ilk adımının atıldığı şehirde, o tarihin adını taşıyan OMÜ’nün adına yakışır güce erişmesi ve kuruluş amacına uygun ilerlemesi için hep birlikte hizmet ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bu hizmeti daha da büyüterek iyi bir noktaya geldik. Bugün itibariyle 6 bin 500 çalışanı, 53 bin öğrencisi, 19 fakültesi, 12 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu, devlet konservatuvarı ve 22 araştırma ve uygulama merkeziyle OMÜ, yaşıtları üniversiteler arasında önemli bir yerdedir. Bunda hepinizin emeği ve katkıları oldu. Çalışmalarımızın karşılığında ortaya koyduğumuz ürünlerin ve hizmetlerin, insanımıza ve ülkemize sağladığı katkının ve değerin farkında olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.”

“Huzur ve adaletin olmadığı yerde iyiliğin olma şansı yok”

Görevi kötüye kullanmadan, aklını kimsenin iradesine teslim etmeden ülkeye hizmet etmenin önemine de dikkat çeken Rektör Bilgiç “Kötülerin çok olduğu bu dünyada önemli olan iyi olabilmek ve iyi kalabilmektir. Kötülüğün karşılığını kötülükle vermeyerek, bu ülkeye daha iyi hizmet edilebileceğini düşünüyorum. Biz de göreve geldiğimizden itibaren haksızlıkların yaşanmaması için çok özen gösterdik. Bugün üniversitemizde huzur varsa ve bunda azıcık bir katkımız varsa, benim için gurur sebebidir. Çünkü huzur ve adaletin olmadığı yerde iyiliğin olma şansı yok. Her yöneticinin asli görevi de çalışanlarının huzur ve güven içerisinde çalışmalarına imkân sağlayarak onların içindeki cevheri ortaya çıkarmak, çalışmalarının mimarı olmaktır. Devletimizin çok büyük bütçelerle yatırım yaptığı üniversitelerin, yararlı hizmetler vermesinde biz yöneticilerin tetikleyici olması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin daha da güçlenmesinde üniversitelerin rolü çok büyük”

Çalışanların hakkını hukukunu gözeten ve kimseyi diğerinden ayırt etmeyen, şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini ifade eden Rektör Sait Bilgiç “Hepimizin yaradılıştan ya da farklı sebeplerden kaynaklanan farklılıkları var. Bu farklılıkları bir zenginlik olarak görüp birlik içinde ülke yararına bir güce dönüştürmek hepimizin asli görevi.  Dünyayı yönetmek isteyen güçler, toplumları bölüp parçalayarak emellerine ulaşabiliyor. Bu nedenle birlikte yaşamamızı kolaylaştıran herkes bu ülkeye en önemli hizmeti sağlamış oluyor. Bu milletin insanları, insanlığa güzel hizmetler etme gayretinde oldu. Bugün de tarihten de gelen misyonumuzla, mazlum milletlerin büyük umudu olan bir ülkeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin daha da güçlenmesinde üniversitelerin rolü çok büyük. Güçlü ülkelerin, çok çalışan güçlü üniversiteleri olduğunu görüyoruz. Biz de üniversite olarak alanında uzman insan yetiştiren, bilgi ve teknoloji üreten bir kurum olmakla sorumluyuz. Bu sorumluluğu yerine getirmek de birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmaktan geçiyor.  Bunun bilincinde olan herkes bizim en makbul çalışanımızdır.” şeklinde konuştu.

“Üniversitemizde güzel şeyler oluyor ve sizler sayesinde olmaya devam edecek”

Kalite sürecine de değinen Prof. Dr. Sait Bilgiç, bu süreçte kat edilen mesafeyle OMÜ’nün örnek gösterilecek bir seviyeye ulaştığını belirterek “Bilgi üretiminde teknolojik adımların atılmasında da Samsun Teknopark ve OMÜ Teknoloji Transfer Ofisinde görevli genç ekip sayesinde önemli gelişmeler olmakta. Samsun Teknopark, bu sene tüm üniversiteler arasında kendi kategorisinde Türkiye birincisi oldu. 2019 yılında da geçmişte olmadığı kadar dış kaynaklı proje başvuruları oldu. Üniversitemizde güzel şeyler oluyor ve sizler sayesinde olmaya devam edecek. Emekli personelimiz de bu ailenin bir ferdi olmaya devam edecek ve onlar, tecrübe ve önerileriyle bize destek olmaya devam edecekler.” diye konuştu.

Her çalışana sağlıklı emeklilik temennisinde bulunan Rektör Bilgiç, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Selamlama konuşmasının ardından son bir yılda emekli olan akademik ve idari çalışanlara fidan sertifikaları ve hediyeleri Rektör Bilgiç, rektör yardımcıları ve dekanlar tarafından takdim edildi.

OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Fuat Oğuzcan Şener ve Yasin Temiz de icra ettikleri şarkılarla geceye renk kattı. Şarkılarıyla bu özel güne anlam katan Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Fatih Özkan da bol bol alkış aldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected