MENU

OMÜ’de TÜBİTAK SOBAG Projeleri Yazma Eğitimi
08 Ocak 2020, Çarşamba - 10:59
Güncelleme: 09 Ocak 2020, Perşembe - 10:24
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin düzenlemeyi planladığı “TÜBİTAK SOBAG Projeleri için Teorik ve Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi Kursu” TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

2019/2 Yılı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2237 -B Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen “TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) Projeleri için Teorik ve Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi Kursu”nun proje açılışı 24 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

24 – 26 Ocak 2020 tarihleri arasında 3 gün sürecek projede 5 farklı üniversiteden toplam 5 öğretim üyesi eğitim verecek. Proje doğrultusunda eğitim bilimlerinin farklı alanlarında yeterliliğini almış ve tez önerisi kabul edilmiş doktora öğrencileri ile kamu veya özel herhangi bir kurumda çalışan doktora derecesine sahip katılımcılara TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Grubu (SOBAG) projeleri yazma eğitiminin verilmesi amaçlanıyor. Kursta katılımcılar; akademik bir projenin başvurusundan karar aşamasına kadar olan tüm süreçlerini, yanı sıra da bütçe oluşturma ve yönetimi konusunda aktif katılım sağlayacakları bir ortamda proje hazırlama yöntem ve tekniklerini öğrenecekler. Projenin yürütücülüğünü ise OMÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Süleyman Yaman üstlenecek.

Projeye Türkiye’nin farklı üniversitelerinde görev yapan, eğitim bilimlerinin farklı alanlarında yeterliliğini almış ve tez önerisi kabul edilmiş doktora öğrencileri ile kamuya ait veya özel herhangi bir kurumda çalışan doktora derecesine sahip kişiler katılacak. Toplam 24 kişiden oluşacak katılımcı grubun farklı kültürleri ve disiplinleri tanıması açısından alan eğitimi ve eğitim bilimlerinin farklı disiplinlerinden ve farklı üniversitelerden olması hedefleniyor. Bu program ile katılımcıların konaklama, ulaşım, kırtasiye giderleri ve iaşeleri TÜBİTAK tarafından verilen etkinlik bütçesinden karşılanacak. Konaklama ve eğitimlerinin tamamı ise Samsun Konaks Otel’in konferans salonunda gerçekleştirilecek.

Yerel Düzenleme Kurulu

Dr. Arş. Gör. Belgin Bal İncebacak – OMÜ

Arş. Gör. Aslı Sarışan Tungaç – OMÜ

Yüksek Lisans Öğrencisi Servet Ebrar Bayram – Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Eğitmenler

Prof. Dr. Fitnat Köseoğlu – Gazi Üniversitesi

Prof. Dr. Mustafa Sözbilir – Atatürk Üniversitesi

Prof. Dr. Okan Zafer Yeşilel – Osmangazi Üniversitesi

Prof. Dr. Sirel Karakaş – Doğuş Üniversitesi

Prof. Dr. Süleyman Yaman – OMÜ

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Proje Bilgileri

Web: http://sabaproje.omu.edu.tr 

E-mail: projeyazmaegitimi@gmail.com

Proje süresi: 24 – 26 Ocak 2020

Projenin uygulama yeri: Konaks Otel - Atakum/Samsun

Proje ana destekçisi: TÜBİTAK

X
Secure Login

This login is SSL protected