MENU

OMÜ Geleneksel Okçuluk Topluluğu ‘5. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması’na Katıldı
12 Mart 2024, Salı - 11:30
Güncelleme: 12 Mart 2024, Salı - 11:35
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Geleneksel Okçuluk Topluluğu, “Tarih İçin Bir Ok At” temasıyla Yozgat Bozok Üniversitesinde düzenlenen ‘5. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması’na katılarak derece almayı başardı.

OMÜ Geleneksel Okçuluk Topluluğu müsabakalara 4 erkek, 4 kız olmak üzere toplamda 8 kişilik öğrenci ekibi ile yer aldı. Yapılan yarış kategorilerinde erkek takım üyeleri Üniversite Takımları Kategorisinde 2’ncilik derecesine sahip oldu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Batı Kampüsü spor salonunda yapılan yarışmaya; 18 yaş altı ve üzeri bireysel erkek ve bireysel kadın, üniversiteler, kulüpler ve minik kategorilerinde 300 sporcu, Malazgirt Savaşını, İstanbul’un Fethini ve Cumhuriyetin Kuruluşunu simgeleyen 10.71, 14.53, 19.23 metrelerden yay gerdi.

Türk kültürünün önemli yapı taşlarından biri olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtmak, yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla yapılan yarışmalar izleyenler tarafından yoğun ilgi gördü.

OMÜ Geleneksel Okçuluk Topluluğu hakkında

OMÜ Geleneksel Okçuluk Topluluğu askeri, hukuksal ve sosyal olarak tarihimize önemli bir iz bırakan Türk okçuluğunu üniversite öğrencilerine tanıtarak temel eğitim seviyesinde geleneksel okçuluk eğitimi veriyor. Topluluk, ‘Oklar Geleceğe Uçuyor’ gibi önemli projeler yönetmiş şu an içinse ‘Atalarımızdan Günümüze Geleneksel Okçuluk’ projesi üzerinde çalışıyor. Topluluk üyeleri yarışma odaklı çalışmaya devam ederek ÜNİLİG tarafından düzenlenen yarışmalarda derece almayı hedefliyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected